HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Apenkooien in de hanebalken op de rommelzolder

geschreven door / woensdag, 17 juni 2020

De zolder is vaak het ondergeschoven kindje van je huis. Het wordt er door het schuine dak in de zomer te heet - en in de winter vaak ijskoud. Welke isolatie gebruik je nu het beste om van je rommelzolder een echte speelzolder te maken?

Apenkooien in de hanebalken op de rommelzolder

Ondanks dat het een mooie extra ruimte is, wordt de zolder bij veel mensen tot opslagruimte of - op termijn zelfs - rommelzolder gebombardeerd. 
 
Wat in het begin echt nuttig leek, begon mij een maand of drie geleden ineens een doorn in het oog te worden; die compleet volgestouwde rommelzolder. Die zolder hebben we qua ruimte inmiddels ook gewoon nodig trouwens, om te kunnen ravotten, maar ook als werkplek. 

Vol goede moed begin ik stapsgewijs met het afvoeren van alle items. Onze inmiddels al lang vergeten spullen vinden stuk-voor-stuk nieuwe plekjes. Van Marktplaats tot vrienden tot Milieuplein… (Soms moet je gewoon resoluut afscheid nemen.)

Maar nu… het is op zolder altijd verzengend heet in de zomer, en in de winter is het er ijskoud. Bovendien hebben we toch nog wel een paar dingen die we in een ander seizoen weer nodig hebben, zoals winterdekbedden en ski’s. We besluiten daarom om in de schuinste hoeken wanden te plaatsen, zodat de meest essentiële spullen daarachter kunnen worden weggestopt. 

Ook isoleren we de zolder extra van binnenuit. In plaats van glaswol en spijkerflensdekens, kiezen wij voor kant-en-klaar afgewerkte isolatieplaten met een dampwerende laag. We hebben tenslotte nog genoeg andere dingen te doen! Ziet er trouwens ook meteen super de luxe uit met die scheidingswanden en platen. We geven het geheel een mooi likje extra matte krijtverf. Oker is ‘in’ en het past gewoon bij de ruimte! het onderste deel van de scheidingswanden met kastruimte erachter, heb ik rondom eerst in de magneetverf gezet, en daarna in de schoolbordverf. Lekkere uitlaatklep om helemaal eigen te maken dus.

Daarna hebben we een geluidsisolerende ondervloer gelegd, waardoor we toch gewoon konden kiezen voor een harde PVC vloer. We zijn namelijk van plan om straks een grote schommel en boxbal op te hangen, en een pingpongtafel neer te zetten. Wel fijn dus als we dan niet de hele dag olifantenpootjes boven ons horen van drie wildebrassen...

Er zaten al dakramen in gelukkig toen we hier kwamen wonen, maar daar hangt nog niets voor. Dat vonden we eerlijk gezegd ook een beetje lastig met zo’n schuin raam… De hoogste tijd dus om ons eens goed te laten informeren over de mogelijkheden. Zo gezegd zo gedaan. En als we de juiste raambekleding hebben, rest ons alleen nog een zitzak neer te gooien en ze kunnen apenkooien… Niets meer aan doen!

 • Pin It

Wil je weten welke pvc vloer

op jouw zolder gelegd kan worden?
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

DECOKAY INSPIRATIE

 • In blijde verwachting van….?
  Ben je net zwanger? Wedden dat je in je hoofd niet alleen bezig bent met wat de toekomst gaat brengen voor jullie, maar ook al stiekem met de inrichting van de babykamer?
 • Maak deze stylingfouten in je interieur niet!
  ‘Personality goes a long way’ is een uitspraak die zeker opgaat voor interieur design. Een persoonlijke noot doet wonderen. Voorkom de veelgemaakte fout van de eenheidsworst of het showroom effect, en ga voor jouw eigen stijl! Maar waar kun je in elk geval op letten als het gaat om je interieur?
 • Thuiswerken in jouw stijl!
  Behoor jij inmiddels ook tot één van de vele thuiswerkers? Grote kans dat je enige tijd en energie hebt gestoken in het aankleden van je werkplek. Wat stond bij jou voorop?

DECOKAY BLOGS

 • Hoe ziet jouw ideale werkplek eruit?
  Het ‘Nieuwe Werken’, ik kan me nog herinneren dat die term geïntroduceerd werd bij de gemeente waar ik destijds werkte. Een duur woord voor thuiswerken dus. Een trend die in 2005 startte onder invloed van Bill Gates, maar die pas echt van de grond kwam door een wereldwijd virus.
 • De finesses van Art Deco voor een huis dat gezien mag worden!
  Wij zijn om: nu we weer langzaam uit onze coconnetjes komen, is het ook tijd voor een nieuw interieur. En om een frisse start te maken, kijken we naar de tijdloze stijl Art Deco die helemaal bij ons past.
 • Oeh lala, hotel chique… maar wel thuis
  Hoe krijg je die hippe hotel chique uitstraling? Past hotel chique in de woonkamer of slaapkamer? Werk je met goud of zilver? Gezien op VT Wonen; hotel chique is het nieuwe hip!

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP