STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Thuiswerken maar dan wel in stijl...

geschreven door / woensdag, 10 juni 2020

Thuiswerken in tijden van de Corona-uitbraak. Het bleek ineens toch heel goed mogelijk. Maar voor veel gezinnen was het wel even puzzelen. Waar iedereen zijn of haar plekje of home office vond (op enigszins ARBO-technisch verantwoorde manier).

Thuiswerken maar dan wel in stijl...

Het klonk als een droom; thuiswerken, dat wilden we allemaal wel. Totdat we ineens noodgedwongen met het hele gezin aan de eetkamertafel zaten met één laptop… 
 
Alles werd uit de kast gehaald. Oude barreltjes, van Ipads tot bakelieten tablets met zeer zeker retro te noemen besturingsprogramma’s werden afgestoft, en zagen ineens het daglicht weer. 

Maar toen… Moesten we met zijn allen nog ergens zitten… Voor kleine gezinnen ging dat nog wel. Maar ik sprak mijn zus, die drie opgeschoten jongens heeft tussen de 11 en 16 jaar, en daar was het echt even improviseren. Ik begrijp dat daar een kleine verbouwing om tot een home office te komen noodzakelijk was. 

Massaal werd gehoor gegeven aan het verzoek om binnen te blijven. Maar we zijn enorm aan het klussen geslagen blijkt. En dat was dus in veel gevallen ook pure noodzaak. Wat besteld kon worden, werd besteld (gelukkig reden alle bezorgdiensten gewoon door). En bij bouwmarkten werd netjes op gepaste afstand geshopt voor de hoogst noodzakelijke dingen.

Eén ding is duidelijk, wij Nederlanders vinden nog wel meer belangrijk dan alleen wc-papier. Ons huis moet vooral ‘gezellig’ zijn! Interieur is belangrijk voor ons. Dus met z’n allen aan de keukentafel gepropt, dat vinden wij gewoon ‘not done’. 
Er werden bureaus besteld, bureaustoelen op hun kwaliteit beoordeeld - en dan kreeg die muur ook maar meteen een likje verf en werd er een leuk kleedje bij besteld.

Ik hoorde zelfs van een vriendin dat ze haar hele raambekleding vervangen heeft. Ze heeft nu van die duettes, zodat ze geen last meer heeft van lichtinval op haar scherm, maar ze kan het licht wel binnen halen wanneer en hoe ze wil. Zag er cool uit op de foto’s. 

Wij hebben het zelf gehouden bij een nieuw bureautje, van trendy driftwood, met een ergonomische stoel erbij met lendesteun. De wand kreeg een donkerblauwe tint, die bijna tegen paars aan zit, maar met veel grijs verzadiging, met de inspirerende naam ‘Climax’. Dat leek me wel inspiratie genoeg voor een werkhoek.  

Weer een andere vriend (oké toegegeven, hij is kok voor evenementen, en heeft nu ineens zeeën van tijd) zag dit als een mooi moment om zijn hele vloer te vervangen door een PVC-vloer. Dat zou voor mij ook nog wel een optie zijn trouwens, want die vloeren zijn zo hard dat je er van ‘s morgens vroeg tot ‘avonds laat met wieltjes overheen kunt rijden, ze worden zelfs ook projectmatig gebruikt. 

Maar ik vind zelf het geluid gewoon hinderlijk en ook dat continue glijden, dus wij hebben gekozen voor een best wel hoogpolig zacht kleed dat precies groot genoeg is voor de hoek waar nu het nieuwe bureautje staat. Kwestie van je tapijt kiezen en op maat bestellen. (Hou rekening met dat de stoel achteruit geschoven moet kunnen worden, het moet ca. 50 cm groter zijn dan het bureau.) 

Het is ook veel meer een eenheid geworden daardoor. Het enige dat er verder moest gebeuren was een kast eruit. Met gewoon een beetje creatieve aanpak, blijkt er meer ruimte in mijn kleine huis te zitten dan ik dacht! 

 • Pin It
BN Wallcoverings Sigma JAB Unilux Decokay Design Verf Holland Haag Decokay Design vloeren Toppoint Decokay Design Raamdecoratie Eijffinger Luxaflex Desso Decokay Design shutters Sikkens AS-Creation Wijzonol Arte COREtec Interfloor Decokay Design Gordijnen A House of Happiness dib Pure & Original

Hoe maak jij

een thuiskantoor?
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG BEL ME TERUG

DECOKAY INSPIRATIE

 • Drie valkuilen bij het kiezen van interieur kleuren
  Een nieuwe kleur kiezen voor je interieur is leuk. Toch kan het ook een hele uitdaging zijn met alle keuze die je hebt. Waar moet je op letten bij het kiezen? Hoe je voorkomt dat je een ‘verkeerde’ kleur kiest, lees je hier. We zetten de drie grootste valkuilen voor het kiezen van interieurkleuren op een rij.
 • Woontrends ‘22 - een vleugje nostalgie...
  Wat gebeurt er met ons interieur in 2022? Je bent waarschijnlijk noodgedwongen al op de hoogte van de trend ‘multifunctionele ruimtes’, na een lockdown... Maar wat staat er verder op de rol?
 • Tijdloos wonen? Nooit helemaal…
  Al was je nog zo up-to-date toen je je inrichting vijf jaar geleden eens grondig aanpakte… Het modebeeld is zo grillig, dat je eigenlijk altijd aan het fine-tunen blijft. Zelfs de meest consistente woonstijl verandert voortdurend subtiel.

DECOKAY BLOGS

 • Woontrends 2022 - go with the flow!
  Je moet natuurlijk altijd gewoon lekker jezelf blijven… Maar een beetje meebewegen met trends gaat bijna automatisch. De catwalk bepaalt het modebeeld, waarna interieur design volgt. De winkels liggen ineens vol met ronde vormen, en voor je het weet ben je al bezig met de nieuwste trends. 
 • Scandinavisch wonen 2.0!
  Ondanks mijn totaal andere smaak, denk ik elke keer dat ik bij mijn zus binnenloop; ‘wat is het hier toch gezellig'. En tóch lekker modern, licht en opgeruimd! Zij heeft de Scandinavische woonstijl ten voeten uit. Toch heeft ze gekke twists met bamboe behang en een jungle stoel.
 • Welke raambekleding is jou op het lijf geschreven?
  Wat hang ik voor het raam? Goed doordacht interieur design wordt steeds belangrijker. Het aanbod neemt dan ook toe. Waar je vroeger de keuze had uit een drietal varianten (gordijnen, jaloezieën of duettes) sta je nu temidden van een keur aan raamdecoratie met alle mogelijke specs! 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP