STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Maak van je hal een warm welkom 

geschreven door / woensdag, 29 april 2020

De hal staat (of beter gezegd ligt...) bij ons altijd vol met de rondslingerende schoenen, jassen, tassen en andere attributen. Vrijdag stonden we bepakt en bezakt klaar om op wintersport te gaan, toen een niet nader te noemen gezinslid bedacht dat de ski’s wel even tegen de muur konden staan... 

Maak van je hal een warm welkom 

Ons hele huis is recentelijk gerenoveerd. Dat betekende ook een slimme meter en nieuwe meterkast. Eigenlijk moest de hal dus ook nog onderhanden genomen worden qua afwerking. Maar nu de pas gewaxte ski’s tegen de muren hebben gestaan is duidelijk dat ons bij thuiskomst een nieuwe klus te wachten staat…

De hal is vaak een ondergeschoven kindje als het om interieurverfraaiing gaat. Toch is het de eerste indruk die mensen van je krijgen. Bij ons zegt de hal nu: “Goedemiddag, wij hopen dat je niets te verbergen hebt. Voor de zekerheid richten wij even een 100 Watt lamp op je; kom binnen in de puinhoop, als je de deur open krijgt door het pak jassen dat erachter hangt tenminste… En breek je nek niet over de schoenen.”

Enfin, nodeloos te zeggen; dat kan beter. (Maar we wonen nu eenmaal erg klein… sputter.) ‘Geen excuses meer!’ Denk ik. Bij thuiskomst pak ik de hal aan. 

Eerst die meterkast. Een doorn in het oog. Ik besluit na lang wikken en wegen toch om hem in magnetische schoolbordverf te zetten. Matzwart is fraai, en hoe handig is het als ik niet meer elke ochtend hoef te roepen ‘Heb je je gym-/zwemtas, je schaatsen/lunch… en - je hoofd?!’ (Haar telefoon vergeet ze gek genoeg nooit.) Om het zwart te compenseren, kies ik juist voor een licht en vooral stevig behang op de wanden. Van het stucwerk is inmiddels toch weinig meer over). Bovendien is dat te kwetsbaar gebleken. Hardvinyl behang blijkt een goede optie, door de toplaag en afneembaarheid. Ik kies voor een mooi geometrisch dessin met diepte. Er ontstaat een soort doorkijk van bogen. 

In plaats van één kapstok die uitpuilt, hang ik allemaal fraaie, losse kapstokhaken op. Nu lijkt het alsof iedereen ergens onderweg in de tunnel zijn jas op kan hangen. Schoenen kunnen vanaf nu in een smal, hoog wandrek. Een mooie, lange inloopmat, heb ik op maat laten maken in de kleur grijs, die vervolgens terugkomt in het behang. De mat combineert trouwens ook prachtig met de pvc vloer. Slijtvast, praktisch en met een mooie houtnerf; bijna niet van echt hout te onderscheiden!

Om het af te maken hangt er nu een plafonnière, in plaats van een schijnwerper. Met een belichting die zegt: 'Kom binnen in ons nederige stulpje. En stap door één van onze Alice in Wonderland deuren een andere wereld binnen...'
 

 • Pin It

Maak van je hal

geen ondergeschoven kind
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG BEL ME TERUG

DECOKAY INSPIRATIE

 • In blijde verwachting van….?
  Ben je net zwanger? Wedden dat je in je hoofd niet alleen bezig bent met wat de toekomst gaat brengen voor jullie, maar ook al stiekem met de inrichting van de babykamer?
 • Maak deze stylingfouten in je interieur niet!
  ‘Personality goes a long way’ is een uitspraak die zeker opgaat voor interieur design. Een persoonlijke noot doet wonderen. Voorkom de veelgemaakte fout van de eenheidsworst of het showroom effect, en ga voor jouw eigen stijl! Maar waar kun je in elk geval op letten als het gaat om je interieur?
 • Thuiswerken in jouw stijl!
  Behoor jij inmiddels ook tot één van de vele thuiswerkers? Grote kans dat je enige tijd en energie hebt gestoken in het aankleden van je werkplek. Wat stond bij jou voorop?

DECOKAY BLOGS

 • Interieur ‘fouten’ ken jij ze al?
  Wat zijn de meest gemaakte fouten bij de indeling van je interieur en waar moet je op letten? Koop je alles nieuw, ook de meubels? Dan heb je de vrije hand. Zo niet, dan werk je om de bestaande items heen met deze richtlijnen.
 • Bright Skies... de Flexa kleur van het jaar 2022 - luchtig optimisme!
  Voor een interieur liefhebber is het moment dat de kleur van het jaar van Flexa uitkomt een ‘dingetje’. Niet omdat ik nou meteen alles opnieuw ga verven hoor, maar zeker wel om me mee te laten voeren op het pad van trend-rijke inspiratie. En Bright Skies brengt mij letterlijk in vervoering.
 • Je vloer in de spotlight
  Een vloer is zoveel meer dan alleen wat er onder je voeten ligt. Het is de basis voor je interieur en van jouw leven in huis. De basis voor thuis begint met het kiezen van de perfecte vloer.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP