STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Maak van je hal een warm welkom 

geschreven door

De hal staat (of beter gezegd ligt...) bij ons altijd vol met de rondslingerende schoenen, jassen, tassen en andere attributen. Vrijdag stonden we bepakt en bezakt klaar om op wintersport te gaan, toen een niet nader te noemen gezinslid bedacht dat de ski’s wel even tegen de muur konden staan... 

Maak van je hal een warm welkom 

Ons hele huis is recentelijk gerenoveerd. Dat betekende ook een slimme meter en nieuwe meterkast. Eigenlijk moest de hal dus ook nog onderhanden genomen worden qua afwerking. Maar nu de pas gewaxte ski’s tegen de muren hebben gestaan is duidelijk dat ons bij thuiskomst een nieuwe klus te wachten staat…

De hal is vaak een ondergeschoven kindje als het om interieurverfraaiing gaat. Toch is het de eerste indruk die mensen van je krijgen. Bij ons zegt de hal nu: “Goedemiddag, wij hopen dat je niets te verbergen hebt. Voor de zekerheid richten wij even een 100 Watt lamp op je; kom binnen in de puinhoop, als je de deur open krijgt door het pak jassen dat erachter hangt tenminste… En breek je nek niet over de schoenen.”

Enfin, nodeloos te zeggen; dat kan beter. (Maar we wonen nu eenmaal erg klein… sputter.) ‘Geen excuses meer!’ Denk ik. Bij thuiskomst pak ik de hal aan. 

Eerst die meterkast. Een doorn in het oog. Ik besluit na lang wikken en wegen toch om hem in magnetische schoolbordverf te zetten. Matzwart is fraai, en hoe handig is het als ik niet meer elke ochtend hoef te roepen ‘Heb je je gym-/zwemtas, je schaatsen/lunch… en - je hoofd?!’ (Haar telefoon vergeet ze gek genoeg nooit.) Om het zwart te compenseren, kies ik juist voor een licht en vooral stevig behang op de wanden. Van het stucwerk is inmiddels toch weinig meer over). Bovendien is dat te kwetsbaar gebleken. Hardvinyl behang blijkt een goede optie, door de toplaag en afneembaarheid. Ik kies voor een mooi geometrisch dessin met diepte. Er ontstaat een soort doorkijk van bogen. 

In plaats van één kapstok die uitpuilt, hang ik allemaal fraaie, losse kapstokhaken op. Nu lijkt het alsof iedereen ergens onderweg in de tunnel zijn jas op kan hangen. Schoenen kunnen vanaf nu in een smal, hoog wandrek. Een mooie, lange inloopmat, heb ik op maat laten maken in de kleur grijs, die vervolgens terugkomt in het behang. De mat combineert trouwens ook prachtig met de pvc vloer. Slijtvast, praktisch en met een mooie houtnerf; bijna niet van echt hout te onderscheiden!

Om het af te maken hangt er nu een plafonnière, in plaats van een schijnwerper. Met een belichting die zegt: 'Kom binnen in ons nederige stulpje. En stap door één van onze Alice in Wonderland deuren een andere wereld binnen...'
 

 • Pin It
Decokay Design Verf A House of Happiness dib Sikkens Desso Wijzonol Sigma Decokay Design vloeren Pure & Original COREtec BN Wallcoverings Eijffinger Decokay Design Raamdecoratie Holland Haag Decokay Design Gordijnen AS-Creation Interfloor JAB Toppoint Luxaflex

Maak van je hal

geen ondergeschoven kind

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INSPIRATIE

 • Drie valkuilen bij het kiezen van interieur kleuren
  Een nieuwe kleur kiezen voor je interieur is leuk. Toch kan het ook een hele uitdaging zijn met alle keuze die je hebt. Waar moet je op letten bij het kiezen? Hoe je voorkomt dat je een ‘verkeerde’ kleur kiest, lees je hier. We zetten de drie grootste valkuilen voor het kiezen van interieurkleuren op een rij.
 • Woontrends ‘22 - een vleugje nostalgie...
  Wat gebeurt er met ons interieur in 2022? Je bent waarschijnlijk noodgedwongen al op de hoogte van de trend ‘multifunctionele ruimtes’, na een lockdown... Maar wat staat er verder op de rol?
 • Tijdloos wonen? Nooit helemaal…
  Al was je nog zo up-to-date toen je je inrichting vijf jaar geleden eens grondig aanpakte… Het modebeeld is zo grillig, dat je eigenlijk altijd aan het fine-tunen blijft. Zelfs de meest consistente woonstijl verandert voortdurend subtiel.

DECOKAY BLOGS

 • Vroeger was niet alles beter…
  Laminaat… Dat was voor mij zo’n beetje vloeken in de kerk. Als je voor hout gaat, moet het ook echt op hout lijken, en dat geldt ook voor steen. Een bezoekje aan de vakhandel heeft me echter even met de neus op de feiten gedrukt.
 • Winterwarm en zomerkoel - pvc vinyl is versatiel
  Het hart wil, wat het hart wil. Dat is zo’n beetje mijn sterkste selectiecriterium. Plichtsgetrouw voeg ik daar nog wel wat consumentenbond uitslagen aan toe… Maar het plaatje wint. De nieuwe keukenvloer moest dus nét echt, natuurlijk steen lijken. Net als op dat Pinterest plaatje…
 • Een haat-liefde verhouding met de elementen…
  Dubbel… Dat is de beste omschrijving van mijn gevoel over het Hollandse klimaat. Zou ik in een tropisch oord willen wonen? Zeker niet. Noch in een koud klimaat. Die afwisseling van spijs doet mij wel eten. Maar… ik zou graag wel de lusten, maar niet de lasten willen hebben…

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP