HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen






















In weer en wind... de tuin in!

geschreven door / woensdag, 25 maart 2020

Ben jij een binnen- of een buitenmens? Of hang je er het liefst tussenin? Een huiselijke sfeer kun je naar de tuin brengen door je terras gezellig te maken met mooie tuinmeubels, een buitenkleed, sfeervolle verlichting, grote planten in potten en een houthaard. Want waarom zou je het beste van twee werelden niet met elkaar combineren.

In weer en wind... de tuin in!

Herken je dat? Het gevoel letterlijk en figuurlijk opgesloten te zijn als je niet een paar uur per dag buiten kunt zijn. Dan ben jij waarschijnlijk net als ik een buitenmens. Ik heb de dagelijkse wandelingen in het bos met mijn hond nodig om me prettig te voelen. Het geeft me energie en inspiratie. ‘s Zomers ben ik nog tot laat in de avond in mijn tuin. Liggend in een hangmat of keuvelend met een vriendin op het terras. En in de winter houd ik van een barbecue in mijn buitenkeuken bij de houtkachel, ook in mijn tuin.
 
Eigenlijk neem ik het liefst de knusheid en warmte van binnen mee naar buiten. En dat is goed te doen door fijne beschutte plekjes te creëren in de tuin. Met een terrasoverkapping of een veranda verleng je als het ware je huiskamer. Een haardje, houtkachel of buitenkeuken erbij, een paar lekkere stoelen en dan maar heerlijk genieten van het tuinleven. Maar er is meer.

Wat te denken van een hottub of jacuzzi? De Scandinaviërs wisten al lang dat een warmwaterbad in de frisse buitenlucht goed voor je is, en inmiddels is dat ook tot ons Nederlanders doorgedrongen. Met een glaasje in de hand lekker dobberen en naar de sterrenhemel kijken. Niks mis mee! Wil je het helemaal compleet maken, dan is een buitensauna ook een idee. Er zijn prachtige modellen in allerlei vormen verkrijgbaar. Staat nog gezellig ook. 

Laatst was ik bij iemand die een houten chalet in zijn tuin had geplaatst en er een skihut van had gemaakt. Houten bar, houten meubels met wollen kleden, rijkelijk vloeiende glühwein en een vuurplaats ervoor. Ook leuk!

Omdat ik zoveel buiten in mijn tuin ben, vind ik het belangrijk dat het schilderwerk van mijn huis er goed uitziet. Ik kijk er immers vaak tegenaan. Onlangs heb ik dan ook al het houtwerk opnieuw in de lak laten zetten. Fijn voor het onderhoud van m’n woning maar ook voor de sfeer.

Dat geldt overigens ook voor tuinverlichting. Mooie subtiele buitenverlichting maakt het nog fijner om optimaal van het buitenleven te genieten. Nog zo’n sfeermaker die je steeds vaker tegenkomt: het buitenkleed. Ik vond het aanvankelijk niks. Toch heb ik nu een heel mooie op het oog die mijn ‘tuinkamer’ echt af zou maken. Dat wordt dus de volgende aanwinst.

 • Pin It

Ben jij een buitenmens...

of juist een binnenmens?
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

DECOKAY INSPIRATIE

 • In blijde verwachting van….?
  Ben je net zwanger? Wedden dat je in je hoofd niet alleen bezig bent met wat de toekomst gaat brengen voor jullie, maar ook al stiekem met de inrichting van de babykamer?
 • Maak deze stylingfouten in je interieur niet!
  ‘Personality goes a long way’ is een uitspraak die zeker opgaat voor interieur design. Een persoonlijke noot doet wonderen. Voorkom de veelgemaakte fout van de eenheidsworst of het showroom effect, en ga voor jouw eigen stijl! Maar waar kun je in elk geval op letten als het gaat om je interieur?
 • Thuiswerken in jouw stijl!
  Behoor jij inmiddels ook tot één van de vele thuiswerkers? Grote kans dat je enige tijd en energie hebt gestoken in het aankleden van je werkplek. Wat stond bij jou voorop?

DECOKAY BLOGS

 • Hoe ziet jouw ideale werkplek eruit?
  Het ‘Nieuwe Werken’, ik kan me nog herinneren dat die term geïntroduceerd werd bij de gemeente waar ik destijds werkte. Een duur woord voor thuiswerken dus. Een trend die in 2005 startte onder invloed van Bill Gates, maar die pas echt van de grond kwam door een wereldwijd virus.
 • De finesses van Art Deco voor een huis dat gezien mag worden!
  Wij zijn om: nu we weer langzaam uit onze coconnetjes komen, is het ook tijd voor een nieuw interieur. En om een frisse start te maken, kijken we naar de tijdloze stijl Art Deco die helemaal bij ons past.
 • Oeh lala, hotel chique… maar wel thuis
  Hoe krijg je die hippe hotel chique uitstraling? Past hotel chique in de woonkamer of slaapkamer? Werk je met goud of zilver? Gezien op VT Wonen; hotel chique is het nieuwe hip!

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP