STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


De kat krabt de krullen van de...

geschreven door / woensdag, 4 maart 2020

Huisdieren zijn voor veel mensen echte soulmates. Trouwe kameraden die deel uitmaken van het gezin. Dat wil niet zeggen dat je haren en andere viezigheid maar op de koop toe moet nemen. Je kunt heel stylish verantwoord wonen mét huisdieren. Een eigen plek en de juiste materialen zijn de sleutel tot succes.

De kat krabt de krullen van de...

Je houdt van wonen in een fijn en mooi interieur. Maar je houdt ook van je huisdieren. Hoe combineer je die twee liefdes? Dat blijkt in de praktijk best een uitdaging. Want hoewel een snorrende kat op je zachte sofa van velours er schattig uitziet, blijven er ook kattenharen achter die je daar liever niet wilt. Bovendien scherpt je harige viervoeter graag zijn nageltjes aan jouw pronkstuk van een bank. En na die heerlijke boswandeling met je hond, klost hij gewoon zonder poten te vegen naar binnen. Kortom zand en haren: textielstoffen aan flarden!

Toch hoef je heus niet in een steriel huis met plastic hoezen te wonen wanneer je huisdieren hebt. Dat is ook een kwestie van opvoeden. Een jonge kat die in de vitrages hangt, heb je dat zo afgeleerd met een spuitje water uit de plantenspuit. Bied dan wel een alternatief aan (krabpaaltje en kattenluik!). En dat geldt tevens voor de hond. Een eigen plekje waar je huisdier kan luieren, eten en een manicure kan doen is essentieel. En mogen ze wel bij je op de bank? Gebruik dan een dekentje dat je gemakkelijk in de wasmachine kunt reinigen.

Een hond kun je goed leren dat hij in zijn mand moet liggen. Wanneer je die plek schoonhoudt, loopt je hond niet de viezigheid de rest van je huis in. Een kat is eigenwijzer en zal misschien eens in de paar weken van ‘honk’ wisselen. Zorg daarom dat je enkele fijne kattenhoekjes creëert. Zoals een zacht dekentje op de vensterbank waar je poezenbeest in de zon een dutje kan doen. Een mandje aan de radiator wordt ook gewaardeerd. En een krabpaal in huis natuurlijk, met een holletje om in weg te kruipen. Vind je die dingen oerlelijk? Maak dan zelf een ‘krab en chill’ constructie in bijvoorbeeld dezelfde kleuren als je interieur. Over kleuren gesproken, er zijn mensen die de kleur van hun huisdier afstemmen op hun interieur. Styling 2.0!

De kattenbak is vaak ook een afzichtelijk ding om te zien, maar je kunt ‘m mooi wegwerken achter een kastdeur. Of maak er een kist omheen in ‘jouw’ kleuren. Het moet uiteraard wel goed toegankelijk blijven voor de poes. Wil je overigens het dierenthema verder doortrekken, ga dan voor een spannend panterbehang, een vloerkleed in zebraprint of accessoires in tijgerstreep.

Een praktische onderhoudsvrije vloer is een aanrader met huisdieren. Een puppy heeft af en toe een ongelukje, daar kan hij niets aan doen. Tapijt en hout zijn daarom niet ideaal, maar er zijn legio andere keuzes voor een mooie vloer. Denk bij raambekleding eens aan mooie houten, bamboe of aluminium opties. En tja, er zal heus nog wel eens een nagel in je stoffen fauteuils worden gezet. Maar dat is dan gelijk een legitieme reden om zo nu en dan voor vervanging te zorgen. Zo blijft je interieur up-to-date!

 • Pin It

Kat of hond in huis?

Kies voor een praktische vloer!
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG BEL ME TERUG

DECOKAY INSPIRATIE

 • In blijde verwachting van….?
  Ben je net zwanger? Wedden dat je in je hoofd niet alleen bezig bent met wat de toekomst gaat brengen voor jullie, maar ook al stiekem met de inrichting van de babykamer?
 • Maak deze stylingfouten in je interieur niet!
  ‘Personality goes a long way’ is een uitspraak die zeker opgaat voor interieur design. Een persoonlijke noot doet wonderen. Voorkom de veelgemaakte fout van de eenheidsworst of het showroom effect, en ga voor jouw eigen stijl! Maar waar kun je in elk geval op letten als het gaat om je interieur?
 • Thuiswerken in jouw stijl!
  Behoor jij inmiddels ook tot één van de vele thuiswerkers? Grote kans dat je enige tijd en energie hebt gestoken in het aankleden van je werkplek. Wat stond bij jou voorop?

DECOKAY BLOGS

 • Interieur ‘fouten’ ken jij ze al?
  Wat zijn de meest gemaakte fouten bij de indeling van je interieur en waar moet je op letten? Koop je alles nieuw, ook de meubels? Dan heb je de vrije hand. Zo niet, dan werk je om de bestaande items heen met deze richtlijnen.
 • Bright Skies... de Flexa kleur van het jaar 2022 - luchtig optimisme!
  Voor een interieur liefhebber is het moment dat de kleur van het jaar van Flexa uitkomt een ‘dingetje’. Niet omdat ik nou meteen alles opnieuw ga verven hoor, maar zeker wel om me mee te laten voeren op het pad van trend-rijke inspiratie. En Bright Skies brengt mij letterlijk in vervoering.
 • Je vloer in de spotlight
  Een vloer is zoveel meer dan alleen wat er onder je voeten ligt. Het is de basis voor je interieur en van jouw leven in huis. De basis voor thuis begint met het kiezen van de perfecte vloer.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP