STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Het domein van de überpuber

geschreven door

Zeg je puber, dan zeg je puinhoop. Ondanks de hippe styling van de puberkamers, helemaal naar hun eigen smaak, weten mijn pubers hun domein in een mum van tijd om te toveren in een grote zwijnenstal, waar elke centimeter van de vloer bedekt is met kleding, tassen, voedsel en afval. 

Het domein van de überpuber

Soms verlang ik terug naar de tijd waarin mijn kinderen nog baby’s waren. Hun kamers altijd netjes opgeruimd en fris ruikend naar Zwitsal en pas gewassen lakentjes. Sinds die tijd hebben hun kamers al een paar revisies gehad. De babykamer werd kinderkamer in jongens- dan wel meisjesvariant, met bijbehorende speelgoed ellende, zoals treinen en playmobil dorpen en barbie feesten uitgestald op de vloer.  De rommel van toen stelde helemaal niks voor, maar wist ik veel. Na een middagje spelen zat alles zo weer terug in de bakken en lades en zag de kamer er weer uit om door een ringetje te halen.

Die opruimsessies bleken vingeroefeningen te zijn voor de praktijken van vandaag op een willekeurige puberkamer. Een inkijkje: tenminste drie (natte) handdoeken op de vloer, op het bureau een ondersteboven gehouden schooltas, een opengevallen broodtrommel (met inhoud, want natuurlijk niet opgegeten) en overal uit elkaar gevallen schriften en schoolboeken zonder kaftpapier. Op het nachtkastje het halve theeservies. Kopjes thee kunnen blijkbaar wel de weg naar boven, maar niet naar beneden vinden. De inhoud van een paar wasmanden ligt verspreid over het bed. Helaas is de schone, gevouwen was, hevig vermengd met de vieze sokken, stinkende sport shirts en onderbroeken. 

Inmiddels heb ik al vanalles geprobeerd om de pubers aan het werk te zetten om hun kamers op orde te krijgen. Een corveerooster: werkt niet. Straffen en belonen op veel verschillende manieren:  werkt niet. Begrip tonen en even meehelpen: werkt niet. Boos worden: werkt niet… Maar zonder er al te veel drama van te maken hoop ik ze bij te brengen dat een beetje basishygiëne op hun slaapkamer toch wel fijn is. Ik trek dus mijn laatste troef: humor.

Hoe? Daar ben ik nog niet helemaal uit… Misschien ga ik wel in de stijl van Celeste Barber, hilarische posts plaatsen op social media. Heb jij de gouden tip voor mij? Laat het me weten! 


 

 • Pin It
Desso Decokay Design Gordijnen A House of Happiness Wijzonol Decokay Design Verf Sigma BN Wallcoverings Luxaflex Decokay Design Raamdecoratie Interfloor Toppoint AS-Creation Decokay Design vloeren Sikkens Eijffinger Pure & Original JAB COREtec dib Holland Haag

Hoe krijg jij je puber

aan het opruimen?

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INSPIRATIE

 • Drie valkuilen bij het kiezen van interieur kleuren
  Een nieuwe kleur kiezen voor je interieur is leuk. Toch kan het ook een hele uitdaging zijn met alle keuze die je hebt. Waar moet je op letten bij het kiezen? Hoe je voorkomt dat je een ‘verkeerde’ kleur kiest, lees je hier. We zetten de drie grootste valkuilen voor het kiezen van interieurkleuren op een rij.
 • Woontrends ‘22 - een vleugje nostalgie...
  Wat gebeurt er met ons interieur in 2022? Je bent waarschijnlijk noodgedwongen al op de hoogte van de trend ‘multifunctionele ruimtes’, na een lockdown... Maar wat staat er verder op de rol?
 • Tijdloos wonen? Nooit helemaal…
  Al was je nog zo up-to-date toen je je inrichting vijf jaar geleden eens grondig aanpakte… Het modebeeld is zo grillig, dat je eigenlijk altijd aan het fine-tunen blijft. Zelfs de meest consistente woonstijl verandert voortdurend subtiel.

DECOKAY BLOGS

 • Vroeger was niet alles beter…
  Laminaat… Dat was voor mij zo’n beetje vloeken in de kerk. Als je voor hout gaat, moet het ook echt op hout lijken, en dat geldt ook voor steen. Een bezoekje aan de vakhandel heeft me echter even met de neus op de feiten gedrukt.
 • Winterwarm en zomerkoel - pvc vinyl is versatiel
  Het hart wil, wat het hart wil. Dat is zo’n beetje mijn sterkste selectiecriterium. Plichtsgetrouw voeg ik daar nog wel wat consumentenbond uitslagen aan toe… Maar het plaatje wint. De nieuwe keukenvloer moest dus nét echt, natuurlijk steen lijken. Net als op dat Pinterest plaatje…
 • Een haat-liefde verhouding met de elementen…
  Dubbel… Dat is de beste omschrijving van mijn gevoel over het Hollandse klimaat. Zou ik in een tropisch oord willen wonen? Zeker niet. Noch in een koud klimaat. Die afwisseling van spijs doet mij wel eten. Maar… ik zou graag wel de lusten, maar niet de lasten willen hebben…

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP