STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Het domein van de überpuber

geschreven door / woensdag, 26 februari 2020

Zeg je puber, dan zeg je puinhoop. Ondanks de hippe styling van de puberkamers, helemaal naar hun eigen smaak, weten mijn pubers hun domein in een mum van tijd om te toveren in een grote zwijnenstal, waar elke centimeter van de vloer bedekt is met kleding, tassen, voedsel en afval. 

Het domein van de überpuber

Soms verlang ik terug naar de tijd waarin mijn kinderen nog baby’s waren. Hun kamers altijd netjes opgeruimd en fris ruikend naar Zwitsal en pas gewassen lakentjes. Sinds die tijd hebben hun kamers al een paar revisies gehad. De babykamer werd kinderkamer in jongens- dan wel meisjesvariant, met bijbehorende speelgoed ellende, zoals treinen en playmobil dorpen en barbie feesten uitgestald op de vloer.  De rommel van toen stelde helemaal niks voor, maar wist ik veel. Na een middagje spelen zat alles zo weer terug in de bakken en lades en zag de kamer er weer uit om door een ringetje te halen.

Die opruimsessies bleken vingeroefeningen te zijn voor de praktijken van vandaag op een willekeurige puberkamer. Een inkijkje: tenminste drie (natte) handdoeken op de vloer, op het bureau een ondersteboven gehouden schooltas, een opengevallen broodtrommel (met inhoud, want natuurlijk niet opgegeten) en overal uit elkaar gevallen schriften en schoolboeken zonder kaftpapier. Op het nachtkastje het halve theeservies. Kopjes thee kunnen blijkbaar wel de weg naar boven, maar niet naar beneden vinden. De inhoud van een paar wasmanden ligt verspreid over het bed. Helaas is de schone, gevouwen was, hevig vermengd met de vieze sokken, stinkende sport shirts en onderbroeken. 

Inmiddels heb ik al vanalles geprobeerd om de pubers aan het werk te zetten om hun kamers op orde te krijgen. Een corveerooster: werkt niet. Straffen en belonen op veel verschillende manieren:  werkt niet. Begrip tonen en even meehelpen: werkt niet. Boos worden: werkt niet… Maar zonder er al te veel drama van te maken hoop ik ze bij te brengen dat een beetje basishygiëne op hun slaapkamer toch wel fijn is. Ik trek dus mijn laatste troef: humor.

Hoe? Daar ben ik nog niet helemaal uit… Misschien ga ik wel in de stijl van Celeste Barber, hilarische posts plaatsen op social media. Heb jij de gouden tip voor mij? Laat het me weten! 


 

 • Pin It

Hoe krijg jij je puber

aan het opruimen?
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG BEL ME TERUG

DECOKAY INSPIRATIE

 • In blijde verwachting van….?
  Ben je net zwanger? Wedden dat je in je hoofd niet alleen bezig bent met wat de toekomst gaat brengen voor jullie, maar ook al stiekem met de inrichting van de babykamer?
 • Maak deze stylingfouten in je interieur niet!
  ‘Personality goes a long way’ is een uitspraak die zeker opgaat voor interieur design. Een persoonlijke noot doet wonderen. Voorkom de veelgemaakte fout van de eenheidsworst of het showroom effect, en ga voor jouw eigen stijl! Maar waar kun je in elk geval op letten als het gaat om je interieur?
 • Thuiswerken in jouw stijl!
  Behoor jij inmiddels ook tot één van de vele thuiswerkers? Grote kans dat je enige tijd en energie hebt gestoken in het aankleden van je werkplek. Wat stond bij jou voorop?

DECOKAY BLOGS

 • Interieur ‘fouten’ ken jij ze al?
  Wat zijn de meest gemaakte fouten bij de indeling van je interieur en waar moet je op letten? Koop je alles nieuw, ook de meubels? Dan heb je de vrije hand. Zo niet, dan werk je om de bestaande items heen met deze richtlijnen.
 • Bright Skies... de Flexa kleur van het jaar 2022 - luchtig optimisme!
  Voor een interieur liefhebber is het moment dat de kleur van het jaar van Flexa uitkomt een ‘dingetje’. Niet omdat ik nou meteen alles opnieuw ga verven hoor, maar zeker wel om me mee te laten voeren op het pad van trend-rijke inspiratie. En Bright Skies brengt mij letterlijk in vervoering.
 • Je vloer in de spotlight
  Een vloer is zoveel meer dan alleen wat er onder je voeten ligt. Het is de basis voor je interieur en van jouw leven in huis. De basis voor thuis begint met het kiezen van de perfecte vloer.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP