STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Jongenskamer: Boys and their Toys

geschreven door

Bergen LEGO, Playmobil, autootjes, plakplaatjes, nerf pistolen, knuffeldieren, puzzels, computerspellen en stenen- en schelpenverzamelingen. Zucht, word jij ook wel eens wanhopig van het vele speelgoed van je zoon dat rondslingert op zijn kamer? Geen nood, je kunt dit slim inrichten en opbergen zonder afbreuk te doen aan gezelligheid en speelcomfort. 

Jongenskamer: Boys and their Toys

Jongens en voetbal, vaak onlosmakelijk verbonden met elkaar. Op een stoere jongenskamer mag een gaaf voetbalbehang dan ook niet ontbreken. Maar vergeet ook de wand met een uitstalling van nerf pistolen niet (heel makkelijk te maken met een houten ophangbord met gaatjes waar je normaliter gereedschap aan hangt. Of een hip zwart draadstalen wandrek). En een plek waar die coole lego stad gebouwd kan worden! Te stereotiep? Dan kun je uiteraard variëren. Het enige dat je nodig hebt zijn de interesses van zoonlief en een beetje creativiteit. De muur met nerf pistolen kan immers ook een boekenwand zijn, al dan niet met een kek behangetje erachter. Bijvoorbeeld junglebehang, autobehang, dinobehang of astronautenbehang! Speelt jouw zoon niet met lego maar zijn het knuffels of juist knutselspullen? Maak daar dan een geschikt hoekje voor. 

Het leuke is de kamer op te delen in een aantal van die hoekjes. De één voor slapen, de ander voor chillen met een muziekje en (strip)boek of gameconsol, en nog één voor knutselen of bouwen. Niet alleen met behang maar ook met muurverf kun je dergelijke knusse plekken op een slimme manier creëren. Schilder bijvoorbeeld een hoekgedeelte in een punt met twee contrasterende of juist in elkaar overlopende kleuren. Zo lijkt het optisch groter en gezelliger. Grote kussens in bijpassende tinten erbij maken het af. Of verf een horizontale lambrisering op zo’n 75 centimeter boven de grond tot de vloer. Plaats er een bureautje of brede wandplank in dezelfde kleur tegenaan. Denk ook aan voldoende opbergruimte door lades, manden, houten kisten of kratten te gebruiken. Die kunnen onder een bureau, bed of aan de wand, zodat de effectieve speelruimte volledig benut blijft.  

Ik vind het altijd een leuke uitdaging multifunctionele meubels te verzinnen of zelf te maken. Een klimrek in de kamer waar je tevens hutten van kunt bouwen, een bed met geïntegreerde kledingkast of bureau of een speeltafel waar handige opbergvakken in het blad zitten verwerkt. Het bespaart ruimte en is hartstikke praktisch. Leef je uit en gebruik pinterest als naslagwerk mocht je om inspiratie verlegen zitten.

De vloer houd ik graag praktisch in een jongenskamer, zodat er volop geknoeid, geknutseld en gestoeid kan worden. Laminaat, pvc of vinyl bijvoorbeeld. Met een leuk vloerkleed erop maak je het zacht en behaaglijk. Dat brengt me gelijk bij de raambekleding. Die moet verduisterend zijn zodat er vooral heel goed geslapen wordt. Tevens is goede isolatie ook belangrijk, zowel in de zomer als wintermaanden. Omdat er al genoeg kleur is op de kamer laat ik de raamdecoratie liefst zo neutraal mogelijk. 

En wat nou te doen wanneer je zoon en dochter op één kamer slapen? Je kunt dan nog steeds een fijne slaapkamer én speelruimte maken waar ieder z’n eigen plekje heeft. Probeer de kamer in tweeën te delen met een roomdivider die tegelijkertijd als opberg- en kledingkast fungeert. Door als basiskleur een tint te nemen die ze beiden mooi vinden, houd je eenheid en rust in de kamer. Laat ze dan bijvoorbeeld wel allebei een eigen accentkleur kiezen voor de accessoires, het beddengoed en opbergmanden. Dat geeft weer een persoonlijke touch.

 • Pin It
Eijffinger Decokay Design vloeren Sikkens Wijzonol Pure & Original BN Wallcoverings Interfloor COREtec Desso Toppoint A House of Happiness JAB Luxaflex Holland Haag AS-Creation Decokay Design Raamdecoratie dib Sigma Decokay Design Gordijnen Decokay Design Verf

Wanneer neem jij

de jongenskamer onder handen?

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INSPIRATIE

 • Drie valkuilen bij het kiezen van interieur kleuren
  Een nieuwe kleur kiezen voor je interieur is leuk. Toch kan het ook een hele uitdaging zijn met alle keuze die je hebt. Waar moet je op letten bij het kiezen? Hoe je voorkomt dat je een ‘verkeerde’ kleur kiest, lees je hier. We zetten de drie grootste valkuilen voor het kiezen van interieurkleuren op een rij.
 • Woontrends ‘22 - een vleugje nostalgie...
  Wat gebeurt er met ons interieur in 2022? Je bent waarschijnlijk noodgedwongen al op de hoogte van de trend ‘multifunctionele ruimtes’, na een lockdown... Maar wat staat er verder op de rol?
 • Tijdloos wonen? Nooit helemaal…
  Al was je nog zo up-to-date toen je je inrichting vijf jaar geleden eens grondig aanpakte… Het modebeeld is zo grillig, dat je eigenlijk altijd aan het fine-tunen blijft. Zelfs de meest consistente woonstijl verandert voortdurend subtiel.

DECOKAY BLOGS

 • Vroeger was niet alles beter…
  Laminaat… Dat was voor mij zo’n beetje vloeken in de kerk. Als je voor hout gaat, moet het ook echt op hout lijken, en dat geldt ook voor steen. Een bezoekje aan de vakhandel heeft me echter even met de neus op de feiten gedrukt.
 • Winterwarm en zomerkoel - pvc vinyl is versatiel
  Het hart wil, wat het hart wil. Dat is zo’n beetje mijn sterkste selectiecriterium. Plichtsgetrouw voeg ik daar nog wel wat consumentenbond uitslagen aan toe… Maar het plaatje wint. De nieuwe keukenvloer moest dus nét echt, natuurlijk steen lijken. Net als op dat Pinterest plaatje…
 • Een haat-liefde verhouding met de elementen…
  Dubbel… Dat is de beste omschrijving van mijn gevoel over het Hollandse klimaat. Zou ik in een tropisch oord willen wonen? Zeker niet. Noch in een koud klimaat. Die afwisseling van spijs doet mij wel eten. Maar… ik zou graag wel de lusten, maar niet de lasten willen hebben…

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP