STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Tussen servet en tafellaken…

geschreven door / woensdag, 12 februari 2020

Ik werp een blik opzij, zie mijn dochter van negen staan voor de spiegel, in opperste concentratie. Van de ene pose naar de andere. Ze kijkt me aan en zegt: “Vind je niet dat ik heel erg veranderd ben de laatste tijd? Veel ouder en zo…?” Ik moet mijn best doen om niet in de lach te schieten. Maar uiteraard is dit een uiterst serieuze zaak, waar niet luchtig over gedaan mag worden... Geen mooiere leeftijd dan die tussen kind en puber in; tussen servet en tafellaken zei mijn oma altijd.

Tussen servet en tafellaken…

Om dat stukje ‘identiteitsopbouw’ maximaal te ondersteunen, besluit ik om haar kamer een totale make-over te geven. Samen zoeken we kleuren uit. Oké verrassing, dus het thema wordt roze. Maar we combineren het subtiel met een brocante stijl, met op de muur een kleur die tussen oudroze en terracotta inzit. 

Op de vloer kiezen we voor donkerbruin laminaat met een levensechte nerf. Voor de ramen komen zandkleurige black-out gordijnen, met daarachter mooie witte Multishades waardoor het geheel een frisse sfeer ademt. Ook komt er een hoogslaper met gordijntjes (want ze is nog niet te groot voor hutten bouwen uiteraard...). 

Een spijlenbed, gevuld met pastelkleurige kussens en klamboe, fungeert als speelbank én logeerbed. Uiteraard is er ook een spiegelhoekje voor tutten en frutten… En het is me (oké mijn vader) zelfs gelukt om een steunbalk in het systeemplafond te vinden, waar een echte hangstoel aan kan hangen.

Het plaatje is af zou je zeggen… Maar ik hou ervan om overal net even een persoonlijke draai aan te geven. Dus terwijl mijn vader de vloer aan het leggen is, maak ik gebruik van de elektrische zaagtafel, om allerlei proefstukken van laminaat in golvende vormen te zagen. Af en toe knort hij even als hij erbij moet en maak ik plaats… 

‘Wat ben je in hemelsnaam aan het doen vraagt hij op een gegeven moment’. ‘Ik maak een boom voor op de muur’ antwoord ik onverstoorbaar. (Gezien op Pinterest). Ik heb geen idee hoe het uitpakt, maar zagen is wel erg leuk zo! Ik hoef niets af te meten, en recht zagen hoeft ook niet! Als alles klaar is, en de vloer ligt, pak ik de montagekit en begin met plakken. 

Als het af is doe ik een stapje terug… De stoel hangt ‘in’ de boom te schommelen! Hier kan ze lekker dansjes doen, facetimen met haar vriendinnen, en ‘groter’ worden. - Heel langzaam hoop ik!
 

 • Pin It
Toppoint Eijffinger Sigma dib COREtec Decokay Design Verf A House of Happiness Decokay Design shutters BN Wallcoverings Unilux Decokay Design Raamdecoratie Pure & Original Wijzonol JAB Arte AS-Creation Sikkens Decokay Design vloeren Luxaflex Decokay Design Gordijnen Holland Haag Interfloor Desso

Make-over van...

... de meidenkamer!
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG BEL ME TERUG

DECOKAY INSPIRATIE

 • Drie valkuilen bij het kiezen van interieur kleuren
  Een nieuwe kleur kiezen voor je interieur is leuk. Toch kan het ook een hele uitdaging zijn met alle keuze die je hebt. Waar moet je op letten bij het kiezen? Hoe je voorkomt dat je een ‘verkeerde’ kleur kiest, lees je hier. We zetten de drie grootste valkuilen voor het kiezen van interieurkleuren op een rij.
 • Woontrends ‘22 - een vleugje nostalgie...
  Wat gebeurt er met ons interieur in 2022? Je bent waarschijnlijk noodgedwongen al op de hoogte van de trend ‘multifunctionele ruimtes’, na een lockdown... Maar wat staat er verder op de rol?
 • Tijdloos wonen? Nooit helemaal…
  Al was je nog zo up-to-date toen je je inrichting vijf jaar geleden eens grondig aanpakte… Het modebeeld is zo grillig, dat je eigenlijk altijd aan het fine-tunen blijft. Zelfs de meest consistente woonstijl verandert voortdurend subtiel.

DECOKAY BLOGS

 • Woontrends 2022 - go with the flow!
  Je moet natuurlijk altijd gewoon lekker jezelf blijven… Maar een beetje meebewegen met trends gaat bijna automatisch. De catwalk bepaalt het modebeeld, waarna interieur design volgt. De winkels liggen ineens vol met ronde vormen, en voor je het weet ben je al bezig met de nieuwste trends. 
 • Scandinavisch wonen 2.0!
  Ondanks mijn totaal andere smaak, denk ik elke keer dat ik bij mijn zus binnenloop; ‘wat is het hier toch gezellig'. En tóch lekker modern, licht en opgeruimd! Zij heeft de Scandinavische woonstijl ten voeten uit. Toch heeft ze gekke twists met bamboe behang en een jungle stoel.
 • Welke raambekleding is jou op het lijf geschreven?
  Wat hang ik voor het raam? Goed doordacht interieur design wordt steeds belangrijker. Het aanbod neemt dan ook toe. Waar je vroeger de keuze had uit een drietal varianten (gordijnen, jaloezieën of duettes) sta je nu temidden van een keur aan raamdecoratie met alle mogelijke specs! 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP