STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Laat die roze wolk maar komen!

geschreven door

Je bent zwanger. Daar komt veel bij kijken. Misschien voel je je niet helemaal top de eerste weken en staat je hoofd er niet naar. Maar deze nieuwe wereldburger moet natuurlijk wel een eigen paleisje krijgen. Het is tijd voor de babykamer ‘blues’. Laat die roze wolk maar komen!

Laat die roze wolk maar komen!

Tromgeroffel… je doet een zwangerschapstest… en jaaaaaaa! Bingo.

Vanaf dat moment kom je in een emotionele achtbaan. Ik weet het nog zo goed. De eerste weken dat gevoel van ongeloof en als het na twaalf weken ‘veilig’ is, ga je het wereldkundig maken en durf je voorzichtig na te denken over babynamen en het inrichten van het kamertje. Laat die roze wolk maar komen!

Roze of blauwe wolk?
Het inrichten van een babykamertje doe je natuurlijk niet uit de losse pols. Ik niet tenminste. Want behalve kleur en materiaalgebruik, moet je ook goed nadenken over de veiligheid. Pfff, wist jij dat de spijlen van het wiegje of bedje maar maximaal tussen de 4,5 en 6,5 centimeter mogen zijn, omdat anders het hoofdje van je baby ertussen kan komen? En dat je echt beter oplosmiddelarme verf kunt gebruiken tijdens het opknappen van meubeltjes of het schilderen in het kamertje? Want het inademen van die stoffen is voor een zwangere ook niet echt lekker...

Behalve allerlei veiligheidsaspecten waarmee je rekening moet houden, is vooral de creatieve kant van een babykamertje leuk! Waar slaapt jouw kleine prins straks in? In een stoere junglekamer, of ga je liever voor zacht en wolkerig en voert lichtblauw de boventoon? En wat nou als het een meisje wordt? Kies je voor een prinsessenkamer, of blijf je liever op een roze wolk met bijvoorbeeld een polka dot behang, zachtroze knuffels en zijden of kanten gordijnen? 

Tot twintig weken weet je natuurlijk nog niets en kun je, als je dat wil helemaal los op beide varianten. Tenzij… je kiest voor een genderneutrale kamer… gewoon een babykamer voor zo’n klein, nieuw mensje. Dan kun je natuurlijk helemaal los en maakt het  niet uit welke kleur of behang je uitzoekt. Bedenk één ding: je kunt alle kanten op als je de basis neutraal houdt. Maar laat je vooral gaan bij kleur en materiaal gebruik van de accessoires.
 

 • Pin It
Holland Haag Eijffinger Decokay Design Verf A House of Happiness Decokay Design Gordijnen Wijzonol Toppoint Pure & Original JAB dib Interfloor AS-Creation BN Wallcoverings Decokay Design vloeren Decokay Design Raamdecoratie Sigma Sikkens Luxaflex COREtec Desso

Licht blauw of zachtroze

het mag in de babykamer

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INSPIRATIE

 • Drie valkuilen bij het kiezen van interieur kleuren
  Een nieuwe kleur kiezen voor je interieur is leuk. Toch kan het ook een hele uitdaging zijn met alle keuze die je hebt. Waar moet je op letten bij het kiezen? Hoe je voorkomt dat je een ‘verkeerde’ kleur kiest, lees je hier. We zetten de drie grootste valkuilen voor het kiezen van interieurkleuren op een rij.
 • Woontrends ‘22 - een vleugje nostalgie...
  Wat gebeurt er met ons interieur in 2022? Je bent waarschijnlijk noodgedwongen al op de hoogte van de trend ‘multifunctionele ruimtes’, na een lockdown... Maar wat staat er verder op de rol?
 • Tijdloos wonen? Nooit helemaal…
  Al was je nog zo up-to-date toen je je inrichting vijf jaar geleden eens grondig aanpakte… Het modebeeld is zo grillig, dat je eigenlijk altijd aan het fine-tunen blijft. Zelfs de meest consistente woonstijl verandert voortdurend subtiel.

DECOKAY BLOGS

 • Vroeger was niet alles beter…
  Laminaat… Dat was voor mij zo’n beetje vloeken in de kerk. Als je voor hout gaat, moet het ook echt op hout lijken, en dat geldt ook voor steen. Een bezoekje aan de vakhandel heeft me echter even met de neus op de feiten gedrukt.
 • Winterwarm en zomerkoel - pvc vinyl is versatiel
  Het hart wil, wat het hart wil. Dat is zo’n beetje mijn sterkste selectiecriterium. Plichtsgetrouw voeg ik daar nog wel wat consumentenbond uitslagen aan toe… Maar het plaatje wint. De nieuwe keukenvloer moest dus nét echt, natuurlijk steen lijken. Net als op dat Pinterest plaatje…
 • Een haat-liefde verhouding met de elementen…
  Dubbel… Dat is de beste omschrijving van mijn gevoel over het Hollandse klimaat. Zou ik in een tropisch oord willen wonen? Zeker niet. Noch in een koud klimaat. Die afwisseling van spijs doet mij wel eten. Maar… ik zou graag wel de lusten, maar niet de lasten willen hebben…

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP