STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Laat die roze wolk maar komen!

geschreven door / woensdag, 5 februari 2020

Je bent zwanger. Daar komt veel bij kijken. Misschien voel je je niet helemaal top de eerste weken en staat je hoofd er niet naar. Maar deze nieuwe wereldburger moet natuurlijk wel een eigen paleisje krijgen. Het is tijd voor de babykamer ‘blues’. Laat die roze wolk maar komen!

Laat die roze wolk maar komen!

Tromgeroffel… je doet een zwangerschapstest… en jaaaaaaa! Bingo.

Vanaf dat moment kom je in een emotionele achtbaan. Ik weet het nog zo goed. De eerste weken dat gevoel van ongeloof en als het na twaalf weken ‘veilig’ is, ga je het wereldkundig maken en durf je voorzichtig na te denken over babynamen en het inrichten van het kamertje. Laat die roze wolk maar komen!

Roze of blauwe wolk?
Het inrichten van een babykamertje doe je natuurlijk niet uit de losse pols. Ik niet tenminste. Want behalve kleur en materiaalgebruik, moet je ook goed nadenken over de veiligheid. Pfff, wist jij dat de spijlen van het wiegje of bedje maar maximaal tussen de 4,5 en 6,5 centimeter mogen zijn, omdat anders het hoofdje van je baby ertussen kan komen? En dat je echt beter oplosmiddelarme verf kunt gebruiken tijdens het opknappen van meubeltjes of het schilderen in het kamertje? Want het inademen van die stoffen is voor een zwangere ook niet echt lekker...

Behalve allerlei veiligheidsaspecten waarmee je rekening moet houden, is vooral de creatieve kant van een babykamertje leuk! Waar slaapt jouw kleine prins straks in? In een stoere junglekamer, of ga je liever voor zacht en wolkerig en voert lichtblauw de boventoon? En wat nou als het een meisje wordt? Kies je voor een prinsessenkamer, of blijf je liever op een roze wolk met bijvoorbeeld een polka dot behang, zachtroze knuffels en zijden of kanten gordijnen? 

Tot twintig weken weet je natuurlijk nog niets en kun je, als je dat wil helemaal los op beide varianten. Tenzij… je kiest voor een genderneutrale kamer… gewoon een babykamer voor zo’n klein, nieuw mensje. Dan kun je natuurlijk helemaal los en maakt het  niet uit welke kleur of behang je uitzoekt. Bedenk één ding: je kunt alle kanten op als je de basis neutraal houdt. Maar laat je vooral gaan bij kleur en materiaal gebruik van de accessoires.
 

 • Pin It

Licht blauw of zachtroze

het mag in de babykamer
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG BEL ME TERUG

DECOKAY INSPIRATIE

 • In blijde verwachting van….?
  Ben je net zwanger? Wedden dat je in je hoofd niet alleen bezig bent met wat de toekomst gaat brengen voor jullie, maar ook al stiekem met de inrichting van de babykamer?
 • Maak deze stylingfouten in je interieur niet!
  ‘Personality goes a long way’ is een uitspraak die zeker opgaat voor interieur design. Een persoonlijke noot doet wonderen. Voorkom de veelgemaakte fout van de eenheidsworst of het showroom effect, en ga voor jouw eigen stijl! Maar waar kun je in elk geval op letten als het gaat om je interieur?
 • Thuiswerken in jouw stijl!
  Behoor jij inmiddels ook tot één van de vele thuiswerkers? Grote kans dat je enige tijd en energie hebt gestoken in het aankleden van je werkplek. Wat stond bij jou voorop?

DECOKAY BLOGS

 • Interieur ‘fouten’ ken jij ze al?
  Wat zijn de meest gemaakte fouten bij de indeling van je interieur en waar moet je op letten? Koop je alles nieuw, ook de meubels? Dan heb je de vrije hand. Zo niet, dan werk je om de bestaande items heen met deze richtlijnen.
 • Bright Skies... de Flexa kleur van het jaar 2022 - luchtig optimisme!
  Voor een interieur liefhebber is het moment dat de kleur van het jaar van Flexa uitkomt een ‘dingetje’. Niet omdat ik nou meteen alles opnieuw ga verven hoor, maar zeker wel om me mee te laten voeren op het pad van trend-rijke inspiratie. En Bright Skies brengt mij letterlijk in vervoering.
 • Je vloer in de spotlight
  Een vloer is zoveel meer dan alleen wat er onder je voeten ligt. Het is de basis voor je interieur en van jouw leven in huis. De basis voor thuis begint met het kiezen van de perfecte vloer.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP