STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Perfect Matt zonder spat!

geschreven door / woensdag, 4 december 2019

Het kan je bijna niet ontgaan zijn… de #toiletmakeover is trending. Op Facebookgroepen gooit men alles in de strijd om het kamertje dat het meest privé is in huis, te pimpen tot een koninklijk verblijf. Het kriebelt alweer natuurlijk...

Perfect Matt zonder spat!

Oké misschien gaat het iets te ver om hierover in detail te treden… Maar als we het hebben over een make over van mijn WC, dan mag ik toch ook wel even bespreken dat de wanden goed afneembaar moeten zijn…? De kleur was één ding, maar ik wilde de muren wel goed schoon kunnen houden. Zo kwam ik eigenlijk uit op de Perfect Matt serie van Sigma. Een heleboel verfsoorten claimen ‘streeploos schilderen’ of ‘in één keer dekkend’ maar ik was ook op zoek naar ‘goed bij te werken’. (Ik weet niet wat het bezoek - of mijn dochter - doet op het toilet…) En deze verf had alle specs zo te lezen. 

Toen de kleur nog. Omdat mijn nieuwe toilet toekomstbestendig moet zijn, Googel ik ‘kleur van het jaar 2020’, zodat ik er ook in het nieuwe jaar trendy bij zit… Eerlijk is eerlijk, het was meteen een hit. Sinds mijn jeugd ben ik al verslingerd aan blauw. In de loop der jaren veranderde die liefde misschien, van uitstapjes naar petrol kleurige stoelen en turquoise vazen, tot aan een oud blauwe babykamer (voor mijn meisje…) maar de liefde bleef wel! Zo kom ik dus nu weer uit op Chinese Porcelain (PPG1160-6). 

Even iets meer erover want dat vind ik dan weer leuk; de psychologie achter kleuren. Chinese Porcelain is een ‘dynamisch blauw’ zoals dat zo mooi heet. Wat betekent dat nou precies? De kleur verandert, onder meer qua temperatuur en helderheid, mee met de omgeving. Hij gaat heel goed samen met bruine kleuren (no pun intended…) en goudtinten. 

Al naar gelang de kleur waarmee je hem combineert, verander je dus het effect. Dat gezegd hebbende, heb ik alleen nog een koperen spiegel nodig en een leuk bruin plankje - en een kwast natuurlijk - dat ook.

 

 • Pin It
Sigma Decokay Design Raamdecoratie Sikkens Eijffinger Decokay Design Verf Pure & Original A House of Happiness Decokay Design shutters Decokay Design vloeren Interfloor Decokay Design Gordijnen JAB COREtec dib Wijzonol Luxaflex AS-Creation Desso BN Wallcoverings Toppoint Holland Haag Unilux Arte

Prachtig blauw op de muur,

maar dan wel graag streeploos!
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG BEL ME TERUG

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Sigma kleur van het jaar 2022 toont veerkracht!
  We hebben nogal wat meegemaakt de afgelopen periode… We keerden gedwongen naar binnen voor reflectie - en niet in de laatste plaats - voor klussen! Nieuwe werk- en relaxruimtes vragen om aankleding, en Sigma doet dit met de kleur van het jaar 2022 op rake wijze.
 • De veelzijdige kleur van het jaar ‘22
  Ben jij iemand die elk jaar in spanning afwacht wat de kleur van het jaar wordt? Mooi, dan is er nu eentje bijgekomen: de woonkleur van het jaar van de interieurstylisten van Decokay. Wie durft, met een ‘touch of pink’...?
 • Hoe doen interieurontwerpers dat toch?
  Er zijn mensen die gewoon het ‘fingerspitzen gefühl’ hebben als het gaat om inrichting. Maar de meeste mensen ervaren het als knap lastig om precies de juiste spullen en kleuren bij elkaar te zoeken om zo die felbegeerde eenheid te creëren. 

DECOKAY BLOGS

 • Aan de slag met Kleur van het Jaar ‘Brave Ground’!
  Komt de uitdrukking ‘de muren komen op me af’ je de laatste maanden wel erg bekend voor? Dan wordt het misschien eens tijd om de kleuren op die wanden aan te passen. Want wie veel tijd thuis doorbrengt, wil dat graag in een harmonieuze en rustige ambiance doen. Het kleurenpalet rondom Brave Ground, de kleur van het jaar 2021, past daar uitstekend bij. 
 • Jouw muur, jouw canvas
  Speciale effecten op de muur; hoe doe je dat? Inspiratie voor alle mogelijke vormen op de muur - Hoe je dat doet als een professional? Van betonlook tot lambrisering, en van sjabloon tot degradé, of druipende waterverf muur - met als winnaar de complete muurschildering - Wie durft?!
 • Primer en grondverf, wat is het verschil?
  Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP