STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Tuinhuis verven: geen alledaagse klus

geschreven door / zondag, 18 augustus 2019

Na mijn kozijnen, deuren en tuinbankje, ga ik toch ook maar aan de slag met mijn tuinhuis. Dat is weer even andere koek. Gelukkig word ik bij Decokay altijd goed verder geholpen, want welke verf is geschikt voor een tuinhuisje. Voor mijn tuinhuis kreeg ik het advies Schakelverf, daar ga ik dus mee aan de slag …  

Tuinhuis verven: geen alledaagse klus

De lente en zomer zijn prima maanden om in de tuin aan het werk te gaan. Niet alleen met de planten, maar ook met het onderhouden van het houtwerk. We hebben het natuurlijk al vaker gehad over de verschillende soorten professionele verf. Maar nu mijn tuinhuis aan de beurt is, heb ik mij laten adviseren Schakelverf van Sigma te gebruiken. 
 
Het is natuurlijk geen alledaagse klus, het schilderen van een tuinhuisje. Daarom heb ik mij eerst goed ingelezen op decopedia.nl. Dit is een soort Wikipedia, maar dan op doe-het-zelf-gebied. Boordevol tips en praktische adviezen over producten en materialen. Deze online vraagbaak is samengesteld door de vakkundige adviseurs van Decokay. Hier vind je bijvoorbeeld goede uitleg over het schilderen van je schutting, tuinhuis, ander buitenhout en meer nuttige informatie, zelfs kleuradvies! En daar vond ik ook informatie over Schakelverf. Dat is namelijk grondverf en aflak in één, ook wel een eenpotsysteem genoemd. Geen geklieder en gesleep met verschillende kwasten, bakjes en potten, dat klinkt mij als muziek in de oren.
 
Met de hogedrukreiniger spuit ik mijn tuinhuis grondig af. Daarna goed ontvetten met St. Marc. De oude verflaag zit er nog redelijk op, dus ik hoef niet alles kaal te schuren. Wel moet ik hier en daar wat houtrot plekjes behandelen, daarvoor vond ik trouwens ook een stappenplan op decopedia. Handig! Het voordeel van Schakelverf is dat het zeer geschikt is voor renovatiewerk en ook vochtregulerend is. Alle vocht die nog in mijn tuinhuis zit, vindt ondanks deze nieuwe verflaag dan toch een weg naar buiten. Het vocht drukt de verf niet weg, maar trekt er als het ware doorheen. En dat voorkomt niet alleen houtrot, maar ook het bladderen van de verf! 
 
Hoewel veel mensen kiezen voor een ‘veilige’ kleur, ga ik toch voor dezelfde kleur als mijn kozijnen en deuren; antraciet, ral 7016. Dan vormt het met elkaar een heel mooi geheel. Bijkomend voordeel is dat de donkere kleur ook niet zo ‘besmettelijk’ is voor mos en vogelpoepjes. Schakelverf is grondverf en aflak in één, maar voor een mooi resultaat breng ik wel twee lagen aan.
 
Tja en als de klus dan is geklaard, kijk ik met een schuin oog naar mijn schutting. Misschien kan Decokay mij vertellen welke verf of beits ik daar het beste voor kan gebruiken?

 • Pin It
dib Eijffinger JAB AS-Creation Sikkens Decokay Design Raamdecoratie Luxaflex BN Wallcoverings Holland Haag Decokay Design Verf Unilux Decokay Design vloeren Wijzonol Toppoint Pure & Original Desso Sigma COREtec Decokay Design Gordijnen Interfloor A House of Happiness Decokay Design shutters

Houd je van gemak?

Schilder dan met schakelverf van Sigma
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG BEL ME TERUG

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Klaar voor een beetje glans op je gevel?
  Als je denkt dat je zomaar elke verf kunt gebruiken voor je buitenkozijnen, dan heb je het mis. Niet alleen de kleur, ook de verf zelf geeft je huis net dat beetje extra. Ga voor glans voor de mooiste kozijnen!
 • Zwarte kozijnen, de trend van nu! 
  Chique, elegant en helemaal 2020? Zwarte buitenkozijnen zijn dé eyecatchers voor je huis. Of je nu een rijtjeshuis hebt, een grachtenpand of een monumentale boerderij, met zwarte kozijnen maak je jouw buitenboel helemaal van nu! 
 • De mooiste kleurencombi’s voor je kozijnen
  Donkergroen, donkerblauw of grijs misschien? Ga je voor één kleur voor al je buitenkozijnen of kies je voor een combinatie van kleuren? Ontdek welke kleurcombinaties het beste passen bij jouw buitenboel.

DECOKAY BLOGS

 • We maken nu tijd voor ‘Operatie Garage’ 
  We zijn al jaren aan het verbouwen en de garage naast ons huis was op de lange baan geschoven. Maar deze zomer staat ‘Operatie Garage’ op het programma. En het eindresultaat mag er zijn!
 • Stroop je mouwen op: we gaan buiten schilderen
  Ik verheug mij altijd enorm op de zomer. Heerlijk veel buiten. Maar dan word je toch ook geconfronteerd met hier en daar wat achterstallig schilderwerk. En zie ik daar een kozijn dat begint te bladderen? Ai...hoe kan ik dat nu weer het beste aanpakken. Er zijn zoveel producten, ik heb werkelijk geen idee wat ik moet nemen.
 • Grachtengroen maakt plaats voor Antraciet
  Als het weer tijd is om buiten aan de slag te gaan met deuren en kozijnen, dan kun je ook overwegen om een andere kleur verf te gebruiken. Maar wat past bij jouw huis, wat zijn de trends, en wat kun je beter niet doen als het gaat om kleuren buiten?

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP