HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Grachtengroen maakt plaats voor Antraciet

gepost door / zondag, 9 juni 2019
Grachtengroen maakt plaats voor Antraciet

Je wilt heel graag de buitenkant van je huis een metamorfose geven. En toevallig is het de hoogste tijd om de deuren en kozijnen weer van een nieuwe laag verf te voorzien. Maar opeens een andere kleur gebruiken… dat is best spannend.
Grachtengroen, monumentengroen, zandsteen geel. Het zijn zomaar wat namen die bekend zijn van kleuren die je gebruikt voor je buitenkozijnen. Heel veel deuren en kozijnen worden in standaard kleuren zoals donkerblauw, groen, wit en beige geschilderd. En dat vind ik persoonlijk wel wat saai! Laten we vooral meer afwisseling toevoegen in straatbeeld.

Bij veel nieuwbouwwijken zie je al dat de architecten meer ‘out of the box’ denken als het gaat om het uiterlijk van een woning. Paarse, oranje en zelfs zwarte deuren en kozijnen zie ik regelmatig voorbij komen. Ik houd best van een beetje kleur, maar uiteindelijk zijn ook kleuren buiten onderhevig aan trends en stijl. En aangezien je niet elk jaar je buitenboel schildert, is een weloverwogen keuze wel handig. Kortom: modern en tijdloos, en het moet passen bij de stijl van je huis. Hoe dan!?
Wanneer je niet gebonden bent aan regels, bijvoorbeeld omdat je in een monument woont, of te maken hebt met beschermd stadsgezicht, kun je vooral kijken naar wat past bij je huis. De kleur van de kozijnen bepaalt namelijk het uiterlijk van het pand. Bij een jaren ‘30 woning zou je bijvoorbeeld drie kleuren kunnen gebruiken. Ramen en roedes in een lichte kleur, kozijnen iets donkerder en deuren en luiken het donkerst. Grijs, in combinatie met wit, leent zich hier uitstekend voor. Om de voordeur wat meer onder de aandacht te brengen, gebruik je een hoogglans. Overigens is hoogglanslak sowieso duurzamer, dus is altijd beter voor buiten.

Ook trendy is alles in één kleur: alle houtwerk in grijs, zwart of beige. En natuurlijk afgestemd op andere kleuren aan de buitenkant van je woning. Deze combinatie is heel mooi bij huizen met een rieten kap: modern en landelijk tegelijk. En wist je dat ramen bij donkere buitenmuren groter lijken met lichtere kozijnen? Overigens heeft een lichtere kleur nog meer voordelen: die neemt namelijk minder warmte op en scheurt of bladdert dus ook minder snel.
Natuurlijk, over smaak valt te twisten, maar uiteindelijk kies je ook een kleur die de tand des tijds doorstaat én die past bij het karakter van je woning!

Deze blog is gepost door, Heleen van der Willigen

Tekstschrijver en Scandinavisch wonen-stylist
  www.instagram.com/eigenwillig.nl
 • Pin It


Durf jij ‘out of the box’ te denken

Bepaal de kleur die past bij je woning samen met Decokay

BUITENVERF INFORMATIE, ADVIES & TIPS

BUITENVERF BLOGS

 • 9 June 2019 door Heleen van der Willigen, in Trends
  Grachtengroen maakt plaats voor Antraciet
  Als het weer tijd is om buiten aan de slag te gaan met deuren en kozijnen, dan kun je ook overwegen om een andere kleur verf te gebruiken. Maar wat past bij jouw huis, wat zijn de trends, en wat kun je beter niet doen als het gaat om kleuren buiten?
  NAAR DE BLOG +
 • 23 May 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Schilderen in het voorjaar? Wat ouderwets!
  Voor het schilderen van de kozijnen kun je zelf aan de slag. Dat is niet het minste klusje, daarom heb ik mij eerst goed ingelezen op decopedia.nl Dit is een soort Wikipedia, maar dan op doe-het-zelf-gebied. En zo kwam ik erachter dat ‘vierseizoenen-onderhoud’ op een verfpot betekent dat je het hele jaar door kunt schilderen!
  NAAR DE BLOG +
 • 7 May 2019 door Iris Bouwman, in Product
  ​Laat je buitenboel stralen – en krijg een Nationale Tuinbon cadeau!
  Is jouw buitenboel toe aan een nieuwe lik verf? Laat je buitendeuren en kozijnen stralen met de LBH buitenlakken van Wijzonol. Je krijgt er nu een Nationale Tuinbon van € 7,50 per 2 liter bij cadeau. Dat is nog eens genieten van het voorjaar!
  NAAR DE BLOG +

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raamdecoratie of zonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Decokay heeft een ruim
assortiment van
vooruitstrevende BUITENVERF leveranciers.

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

TOP