HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Grachtengroen maakt plaats voor Antraciet

geschreven door / zondag, 9 juni 2019

Als het weer tijd is om buiten aan de slag te gaan met deuren en kozijnen, dan kun je ook overwegen om een andere kleur verf te gebruiken. Maar wat past bij jouw huis, wat zijn de trends, en wat kun je beter niet doen als het gaat om kleuren buiten?

Grachtengroen maakt plaats voor Antraciet

Je wilt heel graag de buitenkant van je huis een metamorfose geven. En toevallig is het de hoogste tijd om de deuren en kozijnen weer van een nieuwe laag verf te voorzien. Maar opeens een andere kleur gebruiken… dat is best spannend.
Grachtengroen, monumentengroen, zandsteen geel. Het zijn zomaar wat namen die bekend zijn van kleuren die je gebruikt voor je buitenkozijnen. Heel veel deuren en kozijnen worden in standaard kleuren zoals donkerblauw, groen, wit en beige geschilderd. En dat vind ik persoonlijk wel wat saai! Laten we vooral meer afwisseling toevoegen in straatbeeld.

Bij veel nieuwbouwwijken zie je al dat de architecten meer ‘out of the box’ denken als het gaat om het uiterlijk van een woning. Paarse, oranje en zelfs zwarte deuren en kozijnen zie ik regelmatig voorbij komen. Ik houd best van een beetje kleur, maar uiteindelijk zijn ook kleuren buiten onderhevig aan trends en stijl. En aangezien je niet elk jaar je buitenboel schildert, is een weloverwogen keuze wel handig. Kortom: modern en tijdloos, en het moet passen bij de stijl van je huis. Hoe dan!?
Wanneer je niet gebonden bent aan regels, bijvoorbeeld omdat je in een monument woont, of te maken hebt met beschermd stadsgezicht, kun je vooral kijken naar wat past bij je huis. De kleur van de kozijnen bepaalt namelijk het uiterlijk van het pand. Bij een jaren ‘30 woning zou je bijvoorbeeld drie kleuren kunnen gebruiken. Ramen en roedes in een lichte kleur, kozijnen iets donkerder en deuren en luiken het donkerst. Grijs, in combinatie met wit, leent zich hier uitstekend voor. Om de voordeur wat meer onder de aandacht te brengen, gebruik je een hoogglans. Overigens is hoogglanslak sowieso duurzamer, dus is altijd beter voor buiten.

Ook trendy is alles in één kleur: alle houtwerk in grijs, zwart of beige. En natuurlijk afgestemd op andere kleuren aan de buitenkant van je woning. Deze combinatie is heel mooi bij huizen met een rieten kap: modern en landelijk tegelijk. En wist je dat ramen bij donkere buitenmuren groter lijken met lichtere kozijnen? Overigens heeft een lichtere kleur nog meer voordelen: die neemt namelijk minder warmte op en scheurt of bladdert dus ook minder snel.
Natuurlijk, over smaak valt te twisten, maar uiteindelijk kies je ook een kleur die de tand des tijds doorstaat én die past bij het karakter van je woning!

 • Pin It

Durf jij ‘out of the box’ te denken

Bepaal de kleur die past bij je woning samen met Decokay
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Klaar voor een beetje glans op je gevel?
  Als je denkt dat je zomaar elke verf kunt gebruiken voor je buitenkozijnen, dan heb je het mis. Niet alleen de kleur, ook de verf zelf geeft je huis net dat beetje extra. Ga voor glans voor de mooiste kozijnen!
 • Zwarte kozijnen, de trend van nu! 
  Chique, elegant en helemaal 2020? Zwarte buitenkozijnen zijn dé eyecatchers voor je huis. Of je nu een rijtjeshuis hebt, een grachtenpand of een monumentale boerderij, met zwarte kozijnen maak je jouw buitenboel helemaal van nu! 
 • De mooiste kleurencombi’s voor je kozijnen
  Donkergroen, donkerblauw of grijs misschien? Ga je voor één kleur voor al je buitenkozijnen of kies je voor een combinatie van kleuren? Ontdek welke kleurcombinaties het beste passen bij jouw buitenboel.

DECOKAY BLOGS

 • We maken nu tijd voor ‘Operatie Garage’ 
  We zijn al jaren aan het verbouwen en de garage naast ons huis was op de lange baan geschoven. Maar deze zomer staat ‘Operatie Garage’ op het programma. En het eindresultaat mag er zijn!
 • Tuinhuis verven: geen alledaagse klus
  Na mijn kozijnen, deuren en tuinbankje, ga ik toch ook maar aan de slag met mijn tuinhuis. Dat is weer even andere koek. Gelukkig word ik bij Decokay altijd goed verder geholpen, want welke verf is geschikt voor een tuinhuisje. Voor mijn tuinhuis kreeg ik het advies Schakelverf, daar ga ik dus mee aan de slag …  
 • Stroop je mouwen op: we gaan buiten schilderen
  Ik verheug mij altijd enorm op de zomer. Heerlijk veel buiten. Maar dan word je toch ook geconfronteerd met hier en daar wat achterstallig schilderwerk. En zie ik daar een kozijn dat begint te bladderen? Ai...hoe kan ik dat nu weer het beste aanpakken. Er zijn zoveel producten, ik heb werkelijk geen idee wat ik moet nemen.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP