STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


​Een tipje van de sluier: JAB

geschreven door

Op zoek naar zachte, lichte gordijnen die een luxe en serene sfeer geven? Wil je toveren met zonlicht? Denk dan eens aan voiles in een prachtig subtiele kleur.

​Een tipje van de sluier: JAB

Eindelijk is een kleine woondroom van mij uitgekomen; ik heb een serre. Al jaren bestond het plan om een uitbouw aan huis te maken, maar het kwam er steeds niet van. Tot nu dus. Een heerlijk lichte ruimte die grenst aan de tuin, waar we binnen kunnen relaxen en toch dat gevoel van buiten zijn behouden. Ideaal voor frisse dagen en avonden.
 
Met de komst van de langverwachte serre, moest ik op zoek naar geschikte raamdecoratie. Al snel kwam ik uit op voiles, ofwel vitrages. Want dat zijn mooie soepel vallende gordijnen van lichte, zachte stof. Voile betekent sluier en dat geeft ook direct aan wat het doet, namelijk het subtiel filteren van licht. Het zou zonde zijn de lichtinval die de serre creëert  helemaal te niet te doen met gordijnen. Maar zo nu en dan het zonlicht een beetje kunnen dimmen is wel fijn. Met (semi-)transparante gordijnen is dat goed mogelijk.
 
Ik vond een prachtige voile van JAB in een bijna serene kleur; grijs-wit. De stof heeft een mooie glans, is licht en zacht, maar tegelijkertijd van sterke, degelijke kwaliteit. Door het subtiele materiaal en kleurgebruik gaat de aandacht nog steeds uit naar de tuin en het mooie licht dat binnenvalt. De gordijnen gaan als het ware op in het geheel. Mocht ik de voiles in de toekomst toch nog willen combineren met overgordijnen -een combinatie die vaak voorkomt- dan kan dat prima. Op die manier houd je licht echt buiten. Vooralsnog houd ik het bij de voortreffelijke voiles!  

 • Pin It
Sikkens Pure & Original dib AS-Creation Decokay Design Gordijnen Decokay Design vloeren Luxaflex Decokay Design Raamdecoratie A House of Happiness Holland Haag Eijffinger Desso Toppoint Wijzonol BN Wallcoverings Sigma JAB Decokay Design Verf COREtec Interfloor

Jouw gordijnen meten we gratis op

dat vinden we bij Decokay heel gewoon

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Sterren en lampjes voor twinkelende ramen
  In de donkere dagen voor kerst hang je natuurlijk leuke sterren en lampjes voor je ramen. Een beetje licht in donkere tijden. En met lekker gevoerde overgordijnen is de Kerst goed door te komen. 
 • Buiten grauw? Niet met grijs voor je raam!
  Grijs voor je raam terwijl het buiten guur is? Ja, juist! Breng sfeer in je interieur met deze veelzijdige kleur, die je overal mee kunt combineren!
 • Pastels laten je gordijnen leven
  Kleuren zijn niet ‘plat’. Kleuren worden intenser, levendiger en variëren voor het oog, al naar gelang de toepassing op het materiaal. Bij sommige kleuren is dit effect sterker dan bij andere. Dit geldt zeker voor de momenteel veel in interieurs gebruikte pasteltinten!

DECOKAY BLOGS

 • Inbetween als elegante room divider
  Lichtdoorlatende stoffen zijn niet alleen prachtig voor de ramen, maar ook midden in de kamer. Met al dat thuiswerken hebben we behoefte aan extra afscherming van lichtinval op het scherm, of dat nu voor het raam is, of halverwege de ruimte. Dat opent nieuwe perspectieven.
 • Kies voor kleur met Luxaflex® Duette® Shades en plissés
  Ben je toe aan wat kleur in je huis? Denk dan eens aan Duette® Shades of Plissé Shades van Luxaflex® in kleurschakeringen van de zon zoals warme tinten rood, oranje of geel. En wat dacht je van het afstemmen van diepblauwe shades op een blauw geverfde muur? Spannend en subtiel.  
 • Mooi en milieubewust van A House of Happiness
  Dat duurzaam en trendy heel goed samen gaan weten we inmiddels al wel. Maar maak jij ook echt bewust de keuze voor ‘groen’ in je interieur? Textieldecoratiespecialist A House of Happiness zegt: Green is not a color it’s an attitude. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP