STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Raambekleding als functionele sfeermaker in huis

geschreven door

Als de zon schijnt, wil je er optimaal van genieten. Maar als je binnen zit, kan diezelfde zon ook echt irritant zijn, bijvoorbeeld wanneer hij recht op je TV schijnt. Met een mooie raambekleding creëer je een functionele oplossing waarmee jij zelf bepaalt hoeveel zon bij je naar binnen schijnt.

Raambekleding als functionele sfeermaker in huis

De mogelijkheden om de zon buiten te houden zijn eindeloos. Je kunt kiezen voor buitenzonwering met bijvoorbeeld een mooie luifel, of een screen. Functioneel, maar het voegt niet echt iets toe aan je interieur. Ben je op zoek naar een oplossing die én de zon buiten houdt, én sfeer maakt in jouw huis, dan is er veel raambekleding die hiervoor een oplossing biedt.
 
De meeste raamdecoratie kan in elk geval het daglicht temperen en regelen. Hierdoor komt er minder zonlicht naar binnen. Dat wil trouwens niet zeggen dat het ook een warmtewerende functie heeft. Daarnaast biedt het privacy en heeft het een isolerende werking. Je kunt het handmatig bedienen of met een elektromotor. En kan er niet in de kozijnen geboord worden, kan de raambekleding worden bevestigd met een magneetsysteem. Dit is dé oplossing bij kunststof kozijnen.
 
Echte zonwering moet dus aan de buitenkant gebeuren. De naam binnenzonwering dekt eigenlijk de lading niet omdat je alleen de felheid van het binnenkomende licht kunt regelen. Daarom praat ik liever over raambekleding of raamdecoratie. En die is er in allerlei varianten, zoals shutters, jaloezieën, rol- en vouwgordijnen, multishades, dupligordijnen en plissés. Bij Decokay vind je een uitgebreid assortiment in de huismerkcollectie én van veel andere merken. En niet onbelangrijk, de mensen van Decokay nemen de tijd om samen met jou te kijken wat de mooiste en meest praktische oplossing is.
 
Wist je dat Decokay naast raambekleding een uitgebreide collectie van het gunstig geprijsde eigen merk Decokay Design heeft in verf en vloeren (laminaat, PVC, tapijt en vinyl)? De service van Decokay stopt niet na jouw aankoop. De winkel staat bekend om haar perfecte meetservice en montageservice. Heel handig dat de vakman dat nog even voor je doet, bij een nauwkeurige klus zoals raambekleding opmeten en bevestigen of het leggen van een vloer.

 • Pin It
Wijzonol A House of Happiness Desso Holland Haag dib Interfloor Decokay Design Gordijnen Luxaflex Toppoint Decokay Design Verf Sikkens Sigma Pure & Original Eijffinger COREtec BN Wallcoverings JAB Decokay Design Raamdecoratie Decokay Design vloeren AS-Creation

De zon buiten houden?

dat doe je met raambekleding van Decokay

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Opgeruimd staat elegant
  De raambekleding in de keuken kan nog wel eens een ondergeschoven kindje zijn. Jammer! Want er is zoveel mogelijk dat én mooi is én functioneel. Een sfeervolle en schone keuken gaat verder dan het aanrechtblad.
 • Een warm welkom voor de herfst
  Geen tijd voor treurigheid! Als de blaadjes vallen in de herfst, en je minder vaak buiten zit, wordt het tijd om lekker binnenshuis aan de slag te gaan met klusjes en ‘home improvement’.
 • Laat de zon maar schijnen
  In een finca woonstijl passen verschillende typen raambekleding, zo lang ze maar een landelijke uitstraling hebben. Maar het gaat natuurlijk om het gehele plaatje; het afstemmen van wanden, vloeren, meubels én dat wat voor je ramen hangt. 

DECOKAY BLOGS

 • Strakke raambekleding met een moderne ‘touch’
  Vaak wordt gesproken over harde raambekleding voor de categorie strakke raambekleding. Veel strakke raambekleding ís echter helemaal niet hard, en wordt hier toch onder geschaard. Zo heb je - wanneer je bij de betere speciaalzaak binnenloopt - zelfs verrassende nieuwe varianten.
 • Gordijnen - zacht en warm aangekleed
  Gordijnen staan te boek als ‘zachte raambekleding’. Dat is dan ook precies wat gordijnen voor jouw ruimte doen; deze verzachten. Daarmee wordt de ruimte ook iets kleiner, aangekleder. De meeste harde raambekleding (zoals een rolgordijn of jaloezie) valt namelijk weg in het kozijn, terwijl gordijnen toch een stuk van de ruimte meepakken.
 • Harde raambekleding sfeerbepalend
  Harde raamdecoratie is een categorie raambekleding met magische eigenschappen. Ondanks hun ‘hardheid’, hebben ze veelal een intrinsieke zachtheid. Niet in de laatste plaats door materiaal- en kleurkeuze, maar vooral omdat ze de gave hebben om de lichtinval te reguleren.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP