STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Raambekleding als functionele sfeermaker in huis

geschreven door / vrijdag, 7 augustus 2020

Als de zon schijnt, wil je er optimaal van genieten. Maar als je binnen zit, kan diezelfde zon ook echt irritant zijn, bijvoorbeeld wanneer hij recht op je TV schijnt. Met een mooie raambekleding creëer je een functionele oplossing waarmee jij zelf bepaalt hoeveel zon bij je naar binnen schijnt.

Raambekleding als functionele sfeermaker in huis

De mogelijkheden om de zon buiten te houden zijn eindeloos. Je kunt kiezen voor buitenzonwering met bijvoorbeeld een mooie luifel, of een screen. Functioneel, maar het voegt niet echt iets toe aan je interieur. Ben je op zoek naar een oplossing die én de zon buiten houdt, én sfeer maakt in jouw huis, dan is er veel raambekleding die hiervoor een oplossing biedt.
 
De meeste raamdecoratie kan in elk geval het daglicht temperen en regelen. Hierdoor komt er minder zonlicht naar binnen. Dat wil trouwens niet zeggen dat het ook een warmtewerende functie heeft. Daarnaast biedt het privacy en heeft het een isolerende werking. Je kunt het handmatig bedienen of met een elektromotor. En kan er niet in de kozijnen geboord worden, kan de raambekleding worden bevestigd met een magneetsysteem. Dit is dé oplossing bij kunststof kozijnen.
 
Echte zonwering moet dus aan de buitenkant gebeuren. De naam binnenzonwering dekt eigenlijk de lading niet omdat je alleen de felheid van het binnenkomende licht kunt regelen. Daarom praat ik liever over raambekleding of raamdecoratie. En die is er in allerlei varianten, zoals shutters, jaloezieën, rol- en vouwgordijnen, multishades, duettes en plissés. Bij Decokay vind je een uitgebreid assortiment in de huismerkcollectie én van veel andere merken. En niet onbelangrijk, de mensen van Decokay nemen de tijd om samen met jou te kijken wat de mooiste en meest praktische oplossing is.
 
Wist je dat Decokay naast raambekleding een uitgebreide collectie van het gunstig geprijsde eigen merk Decokay Design heeft in verf en vloeren (laminaat, PVC, tapijt en vinyl)? De service van Decokay stopt niet na jouw aankoop. De winkel staat bekend om haar perfecte meetservice en montageservice. Heel handig dat de vakman dat nog even voor je doet, bij een nauwkeurige klus zoals raambekleding opmeten en bevestigen of het leggen van een vloer.

 • Pin It
Decokay Design shutters Luxaflex COREtec BN Wallcoverings A House of Happiness Decokay Design Verf Toppoint dib Wijzonol JAB Sigma Holland Haag Desso Interfloor Decokay Design vloeren Decokay Design Gordijnen Sikkens Eijffinger Decokay Design Raamdecoratie AS-Creation Pure & Original Unilux

De zon buiten houden?

dat doe je met raambekleding van Decokay
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG BEL ME TERUG

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Opgeruimd staat elegant
  De raambekleding in de keuken kan nog wel eens een ondergeschoven kindje zijn. Jammer! Want er is zoveel mogelijk dat én mooi is én functioneel. Een sfeervolle en schone keuken gaat verder dan het aanrechtblad.
 • Een warm welkom voor de herfst
  Geen tijd voor treurigheid! Als de blaadjes vallen in de herfst, en je minder vaak buiten zit, wordt het tijd om lekker binnenshuis aan de slag te gaan met klusjes en ‘home improvement’.
 • Laat de zon maar schijnen
  In een finca woonstijl passen verschillende typen raambekleding, zo lang ze maar een landelijke uitstraling hebben. Maar het gaat natuurlijk om het gehele plaatje; het afstemmen van wanden, vloeren, meubels én dat wat voor je ramen hangt. 

DECOKAY BLOGS

 • Dromen van licht...
  Keuzes - keuzes in het leven… Als er iets is dat bepalend is voor je interieur - en dus ook voor hoofdbrekens kan zorgen - is het wel raamdecoratie. Het wordt je tegenwoordig ook niet makkelijk gemaakt door het enorme aanbod en de variëteit in raambekleding... 
 • Met één druk op de knop geregeld
  Waarom zou je het jezelf niet gemakkelijk maken en de raamdecoratie in huis elektrisch en op afstand bedienen? Dat is al lang niet meer alleen voor James Bond weggelegd. Met een handige programmeerfunctie regel je de gordijnen in meerdere ruimtes van je woning afzonderlijk van elkaar. 
 • Licht in huis doseren met Duette Shades
  Met Duette Shades van Luxaflex regel je lichtinval en bespaar je zelfs wat energie. Dat komt door de vernuftige honingraatstructuur. En zijn ze helemaal gesloten, dan zie je de koordjes niet, dat zorgt voor een strakke uitstraling. Oja, ze zijn ook nog eens te bedienen via je smartphone of tablet!

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP