HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Schilderen in het voorjaar? Wat ouderwets!

gepost door / donderdag, 23 mei 2019
Schilderen in het voorjaar? Wat ouderwets!

We weten allemaal dat schilderen belangrijk is om de staat van je deuren en kozijnen optimaal te houden. En elke vijf jaar komt er toch wat buikpijn, omdat die grote, tijdrovende en vaak kostbare klus weer op mijn voorjaarsprogramma staat. Ik was dan ook erg opgelucht toen bleek dat het schilderwerk tegenwoordig een koud kunstje kan zijn. Letterlijk en figuurlijk… want met de Sigma S2U Allure kun je die klus wel tien jaar rekken en bovendien is deze verf toepasbaar bij temperaturen tussen 0 en 30 graden Celsius. En dat betekent dat je tegenwoordig het hele jaar door kunt schilderen.
 
In vaktermen noemen ze dat ook ‘vierseizoenen-onderhoud’, oftewel het hele jaar door kan er met deze verf gewerkt worden. Het fijne hiervan is dat, als je het schilderen wilt uitbesteden, je een vakman dus ook in de periode van 1 november tot 20 maart kunt inschakelen. We hebben het dan over de ‘winterschilder’...  en die is vaak een stuk goedkoper! Maar de goedkoopste oplossing is natuurlijk altijd om zelf de ladder op te klimmen en dat doe je het liefste als de temperatuur wat hoger is en de weersomstandigheden wat beter.
 
Maar stel dat je wel in een kouder jaargetijde schildert, dan ben je in het voorjaar, als de eerste warme zonnestralen zich aandoen, lekker vrij. Heerlijk buiten in de tuin met een zonnetje op je bol en geen steigers op je terras. En als laatste, kun je - wanneer je vaststelt dat je kozijnen en deuren wel een kwast kunnen gebruiken - direct aan de slag. Wachten op het voorjaar of de zomer behoort dus voorgoed tot het verleden.
 
Nou is de Sigma Allure zulke fijne verf dat het zelf klaren van de klus zeker geen straf is. Laat je in elk geval van tevoren even goed informeren door de professionals van Decokay over de maatregelen die je moet nemen wanneer de weeromstandigheden wat minder zijn en je toch buiten aan de slag wilt. Dan weet je zeker dat je voor jouw verfklus de juiste producten en verf mee naar huis neemt.
 

Deze blog is gepost door, Heleen van der Willigen

Tekstschrijver en Scandinavisch wonen-stylist
  www.instagram.com/eigenwillig.nl
 • Pin It


BUITENVERF INFORMATIE, ADVIES & TIPS

BUITENVERF BLOGS

 • 9 June 2019 door Heleen van der Willigen, in Trends
  Grachtengroen maakt plaats voor Antraciet
  Als het weer tijd is om buiten aan de slag te gaan met deuren en kozijnen, dan kun je ook overwegen om een andere kleur verf te gebruiken. Maar wat past bij jouw huis, wat zijn de trends, en wat kun je beter niet doen als het gaat om kleuren buiten?
  NAAR DE BLOG +
 • 23 May 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Schilderen in het voorjaar? Wat ouderwets!
  Voor het schilderen van de kozijnen kun je zelf aan de slag. Dat is niet het minste klusje, daarom heb ik mij eerst goed ingelezen op decopedia.nl Dit is een soort Wikipedia, maar dan op doe-het-zelf-gebied. En zo kwam ik erachter dat ‘vierseizoenen-onderhoud’ op een verfpot betekent dat je het hele jaar door kunt schilderen!
  NAAR DE BLOG +
 • 7 May 2019 door Iris Bouwman, in Product
  ​Laat je buitenboel stralen – en krijg een Nationale Tuinbon cadeau!
  Is jouw buitenboel toe aan een nieuwe lik verf? Laat je buitendeuren en kozijnen stralen met de LBH buitenlakken van Wijzonol. Je krijgt er nu een Nationale Tuinbon van € 7,50 per 2 liter bij cadeau. Dat is nog eens genieten van het voorjaar!
  NAAR DE BLOG +

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raamdecoratie of zonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Decokay heeft een ruim
assortiment van
vooruitstrevende BUITENVERF leveranciers.

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

TOP