HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Kunnen we die lelijke kunststofkozijnen verven?

gepost door / donderdag, 2 mei 2019
Kunnen we die lelijke kunststofkozijnen verven?

Toen wij ons huis kochten, inmiddels drie jaar geleden, was het een bouwval. We hebben echt onze handtekeningen gezet voor de locatie en niet voor de gedateerde woning uit 1968 die er stond. We hebben heel veel veranderd en verbouwd, maar één ding blijft mij een doorn in het oog. Elke dag weer als ik thuis kom. De kunststof kozijnen en rabatdelen aan de voorkant van het huis.
 
Op zich is met de pui niets mis. Die functioneert. Die is wit. Maar inmiddels wel dertig jaar oud en ziet eruit als plastic. Nieuwere kunststof kozijnen hebben vaak een houtlook en zijn bijna niet van echt hout te onderscheiden. Dat is bij ons helaas niet het geval. Maar om nu om esthetische redenen de hele voorgevel van het huis eruit te trekken… dat is misschien een beetje overdreven. En bovendien kostbaar!
 
Onlangs heb ik het houtwerk aan de achterkant van het huis geschilderd. Nu het allemaal dezelfde kleur is – antraciet – zou ik dat aan de voorkant ook willen. Maar kun je kunststof kozijnen eigenlijk verven? En hoe doe je dat dan en met welke verf? Het zijn zomaar vragen die bij mij oppoppen. Vragen die echt door een specialist beantwoord moeten worden: Decokay dus. En ja: het kan! Mits je je natuurlijk houdt aan de juiste voorbereiding van het kunststof en de goede producten aanschaft.
 
En nu ik weet hoe ik deze verfklus moet aanpakken ben ik ook nog erg blij dat de verf die ik hiervoor gebruiken – Sikkens Rubbol XD – dezelfde is als ik eerder gebruikte voor de kozijnen. Daar heb ik nog een halve pot van staan! Dat geeft mij mooi de gelegenheid om een proefstukje te schilderen op de manier die Decokay mij heeft uitgelegd.

Deze blog is gepost door, Heleen van der Willigen

Tekstschrijver en Scandinavisch wonen-stylist
  www.instagram.com/eigenwillig.nl
 • Pin It

VERF INFORMATIE, ADVIES & TIPS

VERF BLOGS

 • 2 May 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Kunnen we die lelijke kunststofkozijnen verven?
  Witte kunststof kozijnen en rabatdelen. Lelijker kan bijna niet. De hele voorgevel eruit halen is te kostbaar… Maar kunnen we die kunststof kozijnen niet gewoon verven?
  NAAR DE BLOG +
 • 29 October 2018 door Heleen van der Willigen, in Tips
  Spiced Honey: niet alleen voor op de muur!
  Spiced Honey op de muur, dat ligt natuurlijk voor de hand. Ben jij ook verliefd geworden op deze kleur? Lees dan hier wat ik er nog meer mee ga doen…
  NAAR DE BLOG +
 • 30 May 2018 door Heleen van der Willigen, in Tips
  Goed materiaal is het halve werk
  Het schilderen van deuren en kozijnen is een fikse klus. Daarom is het handig van tevoren een stappenplannetje te maken. Behalve dat je hierin de stappen omschrijft, kun je ook een lijstje van benodigde materialen toevoegen. Lees hier waar je allemaal aan kunt denken!
  NAAR DE BLOG +

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raamdecoratie of zonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Decokay heeft een ruim
assortiment van
vooruitstrevende VERF leveranciers.

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

TOP