STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Kunnen we die lelijke kunststofkozijnen verven?

geschreven door

Witte kunststof kozijnen en rabatdelen. Lelijker kan bijna niet. De hele voorgevel eruit halen is te kostbaar… Maar kunnen we die kunststof kozijnen niet gewoon verven?

Kunnen we die lelijke kunststofkozijnen verven?

Toen wij ons huis kochten, inmiddels drie jaar geleden, was het een bouwval. We hebben echt onze handtekeningen gezet voor de locatie en niet voor de gedateerde woning uit 1968 die er stond. We hebben heel veel veranderd en verbouwd, maar één ding blijft mij een doorn in het oog. Elke dag weer als ik thuis kom. De kunststof kozijnen en rabatdelen aan de voorkant van het huis.
 
Op zich is met de pui niets mis. Die functioneert. Die is wit. Maar inmiddels wel dertig jaar oud en ziet eruit als plastic. Nieuwere kunststof kozijnen hebben vaak een houtlook en zijn bijna niet van echt hout te onderscheiden. Dat is bij ons helaas niet het geval. Maar om nu om esthetische redenen de hele voorgevel van het huis eruit te trekken… dat is misschien een beetje overdreven. En bovendien kostbaar!
 
Onlangs heb ik het houtwerk aan de achterkant van het huis geschilderd. Nu het allemaal dezelfde kleur is – antraciet – zou ik dat aan de voorkant ook willen. Maar kun je kunststof kozijnen eigenlijk verven? En hoe doe je dat dan en met welke verf? Het zijn zomaar vragen die bij mij oppoppen. Vragen die echt door een specialist beantwoord moeten worden: Decokay dus. En ja: het kan! Mits je je natuurlijk houdt aan de juiste voorbereiding van het kunststof en de goede producten aanschaft.
 
En nu ik weet hoe ik deze verfklus moet aanpakken ben ik ook nog erg blij dat de verf die ik hiervoor gebruiken – Sikkens Rubbol XD – dezelfde is als ik eerder gebruikte voor de kozijnen. Daar heb ik nog een halve pot van staan! Dat geeft mij mooi de gelegenheid om een proefstukje te schilderen op de manier die Decokay mij heeft uitgelegd.

  • Pin It
Sikkens JAB Desso Eijffinger Decokay Design Verf A House of Happiness AS-Creation Decokay Design Gordijnen Sigma Interfloor Toppoint Holland Haag Decokay Design vloeren Pure & Original COREtec Decokay Design Raamdecoratie Wijzonol BN Wallcoverings Luxaflex dib

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY BLOGS

  • Blog: Welke kleur van het jaar past bij jou?
    Een beetje extra inspiratie kan iedereen wel gebruiken als het gaat om interieur en kleur. Elk jaar zie je weer één of meerdere nieuwe kleuren terug die de interieurwinkels domineren. Potjes, vaasjes, stoelbekleding…
  • Verven of schilderen… Wat is wat…?
    Ik schilder (en verf) al jaren. En ik schrijf er ook nog over… Maar toen een kennis me terloops vroeg wat het verschil nou precies was, moest ik het antwoord schuldig blijven. Dat kon natuurlijk niet.
  • Primer en grondverf, wat is het verschil?
    Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis. Deze producten staan meestal naast elkaar in het schap. Maar wanneer gebruik je wat? Met die vraag ging ik naar Decokay.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP