STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Spelen met licht

geschreven door / donderdag, 18 april 2019

Wonen aan de kust, veel mensen dromen ervan. Het ontspannen strandleven spreekt aan, brengt rust en geeft energie. Door te kiezen voor jaloezieën van hout of bamboe voor je ramen, kun je die sfeer in huis nabootsen. Je gebruikt namelijk natuurlijke materialen die het mogelijk maken te spelen met licht.

Spelen met licht

Wat zou ik graag enkele dagen in de Hamptons vertoeven om me te vergapen aan de luxe strandhuizen waar New Yorkse ‘beaumonde’ de zomer doorbrengt. Hier komt de Long Island-stijl vandaan. Een elegante woonstijl waar natuurlijke, ambachtelijke materialen en lichte kleuren centraal staan. Zo’n strandsfeer in huis geeft een vakantiegevoel; ruimte, veel licht dat mooi gefilterd wordt, witte tinten in combinatie met oestergrijs en turquoise, houten vloeren en grof gebreide plaids. Dan kun je de zilte zeegeur bijna ruiken!
 
Heb je net als ik helaas geen huis dat uitkijkt op de bruisende zee? Dan kun je toch het kustleven wel een beetje in je interieur toveren, figuurlijk dan. Om een dergelijke lichte, rustgevende uitstraling in huis te krijgen, begin je bij de basis. Die wordt onder meer gevormd door raamdecoratie. Houten jaloezieën zijn bij een strandgevoel onmisbaar.
 
Ik ontdekte de trendy collectie van dib Zonwering, die bestaat uit kwalitatief goede en duurzame jaloezieën van bijvoorbeeld bamboe of lindenhout. Ze zijn verkrijgbaar in vele (beits)kleuren zodat het perfect is af te stemmen op je interieur. Mijn favoriet is bamboe omdat het dunner is dan hout, waardoor het een verfijnde en stijlvolle look geeft. En als ik die dan combineer met de smallere ladderband van 1 centimeter breed, dan is mijn strandgevoel compleet.
 
Het mooie van houten jaloezieën vind ik trouwens niet alleen dat ze warmte, zon en eventuele inkijk tegen gaan, maar dat ze ook de mogelijkheid geven om te spelen met het licht. En dat geeft nou juist zo’n fijne en luchtige ambiance aan je woning. Wil je de Long Island sfeer in jouw huis? Laat je dan inspireren door de ruime keuze in de dib Zonwering collectie.

 • Pin It
A House of Happiness Interfloor Sikkens Sigma Decokay Design vloeren Unilux AS-Creation Eijffinger COREtec Wijzonol BN Wallcoverings Decokay Design Raamdecoratie Luxaflex Decokay Design shutters Toppoint Decokay Design Verf dib Desso Pure & Original Holland Haag Decokay Design Gordijnen JAB

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG BEL ME TERUG

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Opgeruimd staat elegant
  De raambekleding in de keuken kan nog wel eens een ondergeschoven kindje zijn. Jammer! Want er is zoveel mogelijk dat én mooi is én functioneel. Een sfeervolle en schone keuken gaat verder dan het aanrechtblad.
 • Een warm welkom voor de herfst
  Geen tijd voor treurigheid! Als de blaadjes vallen in de herfst, en je minder vaak buiten zit, wordt het tijd om lekker binnenshuis aan de slag te gaan met klusjes en ‘home improvement’.
 • Laat de zon maar schijnen
  In een finca woonstijl passen verschillende typen raambekleding, zo lang ze maar een landelijke uitstraling hebben. Maar het gaat natuurlijk om het gehele plaatje; het afstemmen van wanden, vloeren, meubels én dat wat voor je ramen hangt. 

DECOKAY BLOGS

 • Raambekleding als functionele sfeermaker in huis
  Als de zon schijnt, wil je er optimaal van genieten. Maar als je binnen zit, kan diezelfde zon ook echt irritant zijn, bijvoorbeeld wanneer hij recht op je TV schijnt. Met een mooie raambekleding creëer je een functionele oplossing waarmee jij zelf bepaalt hoeveel zon bij je naar binnen schijnt.
 • Dromen van licht...
  Keuzes - keuzes in het leven… Als er iets is dat bepalend is voor je interieur - en dus ook voor hoofdbrekens kan zorgen - is het wel raamdecoratie. Het wordt je tegenwoordig ook niet makkelijk gemaakt door het enorme aanbod en de variëteit in raambekleding... 
 • Met één druk op de knop geregeld
  Waarom zou je het jezelf niet gemakkelijk maken en de raamdecoratie in huis elektrisch en op afstand bedienen? Dat is al lang niet meer alleen voor James Bond weggelegd. Met een handige programmeerfunctie regel je de gordijnen in meerdere ruimtes van je woning afzonderlijk van elkaar. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP