STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Spelen met licht

geschreven door

Wonen aan de kust, veel mensen dromen ervan. Het ontspannen strandleven spreekt aan, brengt rust en geeft energie. Door te kiezen voor jaloezieën van hout of bamboe voor je ramen, kun je die sfeer in huis nabootsen. Je gebruikt namelijk natuurlijke materialen die het mogelijk maken te spelen met licht.

Spelen met licht

Wat zou ik graag enkele dagen in de Hamptons vertoeven om me te vergapen aan de luxe strandhuizen waar New Yorkse ‘beaumonde’ de zomer doorbrengt. Hier komt de Long Island-stijl vandaan. Een elegante woonstijl waar natuurlijke, ambachtelijke materialen en lichte kleuren centraal staan. Zo’n strandsfeer in huis geeft een vakantiegevoel; ruimte, veel licht dat mooi gefilterd wordt, witte tinten in combinatie met oestergrijs en turquoise, houten vloeren en grof gebreide plaids. Dan kun je de zilte zeegeur bijna ruiken!
 
Heb je net als ik helaas geen huis dat uitkijkt op de bruisende zee? Dan kun je toch het kustleven wel een beetje in je interieur toveren, figuurlijk dan. Om een dergelijke lichte, rustgevende uitstraling in huis te krijgen, begin je bij de basis. Die wordt onder meer gevormd door raamdecoratie. Houten jaloezieën zijn bij een strandgevoel onmisbaar.
 
Ik ontdekte de trendy collectie van dib Zonwering, die bestaat uit kwalitatief goede en duurzame jaloezieën van bijvoorbeeld bamboe of lindenhout. Ze zijn verkrijgbaar in vele (beits)kleuren zodat het perfect is af te stemmen op je interieur. Mijn favoriet is bamboe omdat het dunner is dan hout, waardoor het een verfijnde en stijlvolle look geeft. En als ik die dan combineer met de smallere ladderband van 1 centimeter breed, dan is mijn strandgevoel compleet.
 
Het mooie van houten jaloezieën vind ik trouwens niet alleen dat ze warmte, zon en eventuele inkijk tegen gaan, maar dat ze ook de mogelijkheid geven om te spelen met het licht. En dat geeft nou juist zo’n fijne en luchtige ambiance aan je woning. Wil je de Long Island sfeer in jouw huis? Laat je dan inspireren door de ruime keuze in de dib Zonwering collectie.

 • Pin It
A House of Happiness Luxaflex Decokay Design vloeren Decokay Design Raamdecoratie Sikkens Decokay Design Gordijnen Toppoint COREtec Holland Haag Eijffinger Wijzonol Decokay Design Verf BN Wallcoverings JAB Pure & Original Interfloor Sigma dib AS-Creation Desso

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Opgeruimd staat elegant
  De raambekleding in de keuken kan nog wel eens een ondergeschoven kindje zijn. Jammer! Want er is zoveel mogelijk dat én mooi is én functioneel. Een sfeervolle en schone keuken gaat verder dan het aanrechtblad.
 • Een warm welkom voor de herfst
  Geen tijd voor treurigheid! Als de blaadjes vallen in de herfst, en je minder vaak buiten zit, wordt het tijd om lekker binnenshuis aan de slag te gaan met klusjes en ‘home improvement’.
 • Laat de zon maar schijnen
  In een finca woonstijl passen verschillende typen raambekleding, zo lang ze maar een landelijke uitstraling hebben. Maar het gaat natuurlijk om het gehele plaatje; het afstemmen van wanden, vloeren, meubels én dat wat voor je ramen hangt. 

DECOKAY BLOGS

 • Strakke raambekleding met een moderne ‘touch’
  Vaak wordt gesproken over harde raambekleding voor de categorie strakke raambekleding. Veel strakke raambekleding ís echter helemaal niet hard, en wordt hier toch onder geschaard. Zo heb je - wanneer je bij de betere speciaalzaak binnenloopt - zelfs verrassende nieuwe varianten.
 • Gordijnen - zacht en warm aangekleed
  Gordijnen staan te boek als ‘zachte raambekleding’. Dat is dan ook precies wat gordijnen voor jouw ruimte doen; deze verzachten. Daarmee wordt de ruimte ook iets kleiner, aangekleder. De meeste harde raambekleding (zoals een rolgordijn of jaloezie) valt namelijk weg in het kozijn, terwijl gordijnen toch een stuk van de ruimte meepakken.
 • Harde raambekleding sfeerbepalend
  Harde raamdecoratie is een categorie raambekleding met magische eigenschappen. Ondanks hun ‘hardheid’, hebben ze veelal een intrinsieke zachtheid. Niet in de laatste plaats door materiaal- en kleurkeuze, maar vooral omdat ze de gave hebben om de lichtinval te reguleren.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP