HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Buitenschilderwerk: vergeet de dakkapel niet!

gepost door / maandag, 25 maart 2019
Buitenschilderwerk: vergeet de dakkapel niet!

Alle buitenschilderwerk is gedaan, wat een lekker gevoel. Ik heb wel een paar vrije weekenden verdiend. Ik nestel me heerlijk met een boekje op de loungebank en… gedver! Met een schuin oog kijk ik naar boven. De dakkapel… nooit meer aan gedacht. En oef, wat steekt ie af nu alle deuren en kozijnen strak in verf zitten. Met frisse tegenzin besluit ik toch maar een plan van aanpak op papier te zetten. Operatie Dakkapel.
 
Hoewel ik mij besef dat een dakkapel veel te verduren krijgt in ons koude en vaak natte kikkerlandje, zie ik m’n geest al dwalen. Ik had me zo verheugd op even nietsdoen… maar we moeten echt aan de slag. Ja ik weet het: het is het behoud van de dakkapel en goed onderhoud verlengt de levensduur aanzienlijk. En eigenlijk verdient mijn dakkapel ook wel een lik verf van Sigma S2U Allure… Die verf adviseerde Decokay mij voor de kozijnen en de deuren en die beviel mij prima!
 
De dakkapel is één van de moeilijkste onderdelen van het huis om te schilderen. Allereerst hebben we de locatie: het dak. En daarom is veiligheid essentieel. Een steiger is echt verplicht en een valbeveiliging dus ook. Het gebruik van een ladder wordt sterk afgeraden! Daarnaast heeft een dakkapel veel details en kleine hoekjes, het schilderen is dan ook een arbeidsintensieve klus. Gelukkig krijg ik veel tips van Decokay en samen komen we tot een plan van aanpak. Die uitdaging durf ik nu wel aan te gaan.
 
Het hielp wel dat ik wat foto’s van de dakkapel had meegenomen, zo konden de adviseurs precies zien waar ik het over had. Ook dan geldt weer: een goede voorbereiding is het halve werk. Maar nu was mijn voorwerk gelukkig al grotendeels gedaan toen ik aan de slag ging met de deuren en de kozijnen buiten… En mede dankzij Decokay staat mijn dakkapel straks strak in de lak van Sigma S2U Allure. Dan kan ik heerlijk genieten van het mooie weer en mijn tuin!

Deze blog is gepost door, Heleen van der Willigen

Tekstschrijver en Scandinavisch wonen-stylist
  www.instagram.com/eigenwillig.nl
 • Pin It

VERF INFORMATIE, ADVIES & TIPS

VERF BLOGS

 • 17 April 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Buiten schilderen? Gebruik het juiste product!
  Was ik vier jaar geleden maar niet zo eigenwijs… dan hoefde ik nu niet wéér de kozijnen en deuren buiten te schilderen. Dat gaat me niet nog een keer gebeuren. Ik gebruik nu de allerbeste verf voor deze klus!
  NAAR DE BLOG +
 • 25 March 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Buitenschilderwerk: vergeet de dakkapel niet!
  Een dakkapel heeft veel te verduren met de Hollandse weersinvloeden. Het kan zo dertig graden zijn, maar het kan ook zo weer een week regenen. Juist die wisselvalligheid maakt dat je dakkapel goed onderhouden moet zijn en beschermd is tegen dit weer. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden als je aan de slag gaat?
  NAAR DE BLOG +
 • 15 March 2019 door Willeke van Uden, in Product
  Hoe matter, hoe intiemer
  Herken je dat ook? Zodra de dagen lengen, en we uit ons winterse cocon met dichte gordijnen en brandende kaarsjes komen, begint het bij mij te kriebelen. Tijd voor de jaarlijkse ‘klusinspectie’. Welke klus pak ik deze lente als eerste aan?
  NAAR DE BLOG +

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raamdecoratie of zonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Decokay heeft een ruim
assortiment van
vooruitstrevende VERF leveranciers.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP