HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Buitenschilderwerk: vergeet de dakkapel niet!

gepost door / maandag, 25 maart 2019
Buitenschilderwerk: vergeet de dakkapel niet!

Alle buitenschilderwerk is gedaan, wat een lekker gevoel. Ik heb wel een paar vrije weekenden verdiend. Ik nestel me heerlijk met een boekje op de loungebank en… gedver! Met een schuin oog kijk ik naar boven. De dakkapel… nooit meer aan gedacht. En oef, wat steekt ie af nu alle deuren en kozijnen strak in verf zitten. Met frisse tegenzin besluit ik toch maar een plan van aanpak op papier te zetten. Operatie Dakkapel.
 
Hoewel ik mij besef dat een dakkapel veel te verduren krijgt in ons koude en vaak natte kikkerlandje, zie ik m’n geest al dwalen. Ik had me zo verheugd op even nietsdoen… maar we moeten echt aan de slag. Ja ik weet het: het is het behoud van de dakkapel en goed onderhoud verlengt de levensduur aanzienlijk. En eigenlijk verdient mijn dakkapel ook wel een lik verf van Sigma S2U Allure… Die verf adviseerde Decokay mij voor de kozijnen en de deuren en die beviel mij prima!
 
De dakkapel is één van de moeilijkste onderdelen van het huis om te schilderen. Allereerst hebben we de locatie: het dak. En daarom is veiligheid essentieel. Een steiger is echt verplicht en een valbeveiliging dus ook. Het gebruik van een ladder wordt sterk afgeraden! Daarnaast heeft een dakkapel veel details en kleine hoekjes, het schilderen is dan ook een arbeidsintensieve klus. Gelukkig krijg ik veel tips van Decokay en samen komen we tot een plan van aanpak. Die uitdaging durf ik nu wel aan te gaan.
 
Het hielp wel dat ik wat foto’s van de dakkapel had meegenomen, zo konden de adviseurs precies zien waar ik het over had. Ook dan geldt weer: een goede voorbereiding is het halve werk. Maar nu was mijn voorwerk gelukkig al grotendeels gedaan toen ik aan de slag ging met de deuren en de kozijnen buiten… En mede dankzij Decokay staat mijn dakkapel straks strak in de lak van Sigma S2U Allure. Dan kan ik heerlijk genieten van het mooie weer en mijn tuin!

Deze blog is gepost door, Heleen van der Willigen

Tekstschrijver en Scandinavisch wonen-stylist
  www.instagram.com/eigenwillig.nl
 • Pin It

BUITENVERF INFORMATIE, ADVIES & TIPS

BUITENVERF BLOGS

 • 9 June 2019 door Heleen van der Willigen, in Trends
  Grachtengroen maakt plaats voor Antraciet
  Als het weer tijd is om buiten aan de slag te gaan met deuren en kozijnen, dan kun je ook overwegen om een andere kleur verf te gebruiken. Maar wat past bij jouw huis, wat zijn de trends, en wat kun je beter niet doen als het gaat om kleuren buiten?
  NAAR DE BLOG +
 • 23 May 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Schilderen in het voorjaar? Wat ouderwets!
  Voor het schilderen van de kozijnen kun je zelf aan de slag. Dat is niet het minste klusje, daarom heb ik mij eerst goed ingelezen op decopedia.nl Dit is een soort Wikipedia, maar dan op doe-het-zelf-gebied. En zo kwam ik erachter dat ‘vierseizoenen-onderhoud’ op een verfpot betekent dat je het hele jaar door kunt schilderen!
  NAAR DE BLOG +
 • 7 May 2019 door Iris Bouwman, in Product
  ​Laat je buitenboel stralen – en krijg een Nationale Tuinbon cadeau!
  Is jouw buitenboel toe aan een nieuwe lik verf? Laat je buitendeuren en kozijnen stralen met de LBH buitenlakken van Wijzonol. Je krijgt er nu een Nationale Tuinbon van € 7,50 per 2 liter bij cadeau. Dat is nog eens genieten van het voorjaar!
  NAAR DE BLOG +

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raamdecoratie of zonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Decokay heeft een ruim
assortiment van
vooruitstrevende BUITENVERF leveranciers.

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

TOP