STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Buitenschilderwerk: vergeet de dakkapel niet!

geschreven door

Een dakkapel heeft veel te verduren met de Hollandse weersinvloeden. Het kan zo dertig graden zijn, maar het kan ook zo weer een week regenen. Juist die wisselvalligheid maakt dat je dakkapel goed onderhouden moet zijn en beschermd is tegen dit weer. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden als je aan de slag gaat?

Buitenschilderwerk: vergeet de dakkapel niet!

Alle buitenschilderwerk is gedaan, wat een lekker gevoel. Ik heb wel een paar vrije weekenden verdiend. Ik nestel me heerlijk met een boekje op de loungebank en… gedver! Met een schuin oog kijk ik naar boven. De dakkapel… nooit meer aan gedacht. En oef, wat steekt ie af nu alle deuren en kozijnen strak in verf zitten. Met frisse tegenzin besluit ik toch maar een plan van aanpak op papier te zetten. Operatie Dakkapel.
 
Hoewel ik mij besef dat een dakkapel veel te verduren krijgt in ons koude en vaak natte kikkerlandje, zie ik m’n geest al dwalen. Ik had me zo verheugd op even nietsdoen… maar we moeten echt aan de slag. Ja ik weet het: het is het behoud van de dakkapel en goed onderhoud verlengt de levensduur aanzienlijk. En eigenlijk verdient mijn dakkapel ook wel een lik verf van Sigma S2U Allure… Die verf adviseerde Decokay mij voor de kozijnen en de deuren en die beviel mij prima!
 
De dakkapel is één van de moeilijkste onderdelen van het huis om te schilderen. Allereerst hebben we de locatie: het dak. En daarom is veiligheid essentieel. Een steiger is echt verplicht en een valbeveiliging dus ook. Het gebruik van een ladder wordt sterk afgeraden! Daarnaast heeft een dakkapel veel details en kleine hoekjes, het schilderen is dan ook een arbeidsintensieve klus. Gelukkig krijg ik veel tips van Decokay en samen komen we tot een plan van aanpak. Die uitdaging durf ik nu wel aan te gaan.
 
Het hielp wel dat ik wat foto’s van de dakkapel had meegenomen, zo konden de adviseurs precies zien waar ik het over had. Ook dan geldt weer: een goede voorbereiding is het halve werk. Maar nu was mijn voorwerk gelukkig al grotendeels gedaan toen ik aan de slag ging met de deuren en de kozijnen buiten… En mede dankzij Decokay staat mijn dakkapel straks strak in de lak van Sigma S2U Allure. Dan kan ik heerlijk genieten van het mooie weer en mijn tuin!

 • Pin It
Decokay Design Gordijnen JAB dib Decokay Design Raamdecoratie Sikkens Sigma Holland Haag Decokay Design Verf Eijffinger Decokay Design vloeren Luxaflex Desso AS-Creation Interfloor BN Wallcoverings Wijzonol COREtec Pure & Original Toppoint A House of Happiness

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Klaar voor een beetje glans op je gevel?
  Als je denkt dat je zomaar elke verf kunt gebruiken voor je buitenkozijnen, dan heb je het mis. Niet alleen de kleur, ook de verf zelf geeft je huis net dat beetje extra. Ga voor glans voor de mooiste kozijnen!
 • Zwarte kozijnen, de trend van nu! 
  Chique, elegant en helemaal 2020? Zwarte buitenkozijnen zijn dé eyecatchers voor je huis. Of je nu een rijtjeshuis hebt, een grachtenpand of een monumentale boerderij, met zwarte kozijnen maak je jouw buitenboel helemaal van nu! 
 • De mooiste kleurencombi’s voor je kozijnen
  Donkergroen, donkerblauw of grijs misschien? Ga je voor één kleur voor al je buitenkozijnen of kies je voor een combinatie van kleuren? Ontdek welke kleurcombinaties het beste passen bij jouw buitenboel.

DECOKAY BLOGS

 • Het voorjaar, dat voel je gewoon kriebelen
  Zodra die eerste zonnestralen de koude aarde opwarmen, springt ons hart open; de zon schijnt, naar buiten! En dan 'moet' er ook ineens veel… Buitenschilderwerk, het is een last voor ons, maar echt een lust voor het hout. 
 • We maken nu tijd voor ‘Operatie Garage’ 
  We zijn al jaren aan het verbouwen en de garage naast ons huis was op de lange baan geschoven. Maar deze zomer staat ‘Operatie Garage’ op het programma. En het eindresultaat mag er zijn!
 • Tuinhuis verven: geen alledaagse klus
  Na mijn kozijnen, deuren en tuinbankje, ga ik toch ook maar aan de slag met mijn tuinhuis. Dat is weer even andere koek. Gelukkig word ik bij Decokay altijd goed verder geholpen, want welke verf is geschikt voor een tuinhuisje. Voor mijn tuinhuis kreeg ik het advies Schakelverf, daar ga ik dus mee aan de slag …  

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP