HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Ga nicotinevlekken écht te lijf!

gepost door / donderdag, 17 januari 2019
Ga nicotinevlekken écht te lijf!

Een goede vriendin kreeg laatst de sleutel van haar nieuwe huisje. De eigenaar voor haar was een wat oudere man die veelvuldig in huis had gerookt. We zagen al snel dat hierdoor toch meer moest gebeuren dan we aanvankelijk dachten. En dat sloeg een aardig gat in haar klusbudget.
 
Om de kosten te drukken had ze goedkope plafondverf gekocht. En hoewel er op de emmers ‘extra dekkend’ stond, bleek niets minder waar. (Overigens begreep ik later bij Decokay dat ‘extra dekkend’ vooral te maken heeft met egaal opdrogen. Gerelateerd aan de zuiging van de muur en de dekking van de kleur.) Muren en plafond waren behoorlijk geel uitgeslagen met nicotinevlekken. Vooral in de hoeken. Vol goede moed ging ik aan de slag met een grote roller om het plafond te witten. Ik kon mijn geluk niet op, want de gele vlekken verdwenen onder een dikke laag latex. Tenminste dat dacht ik.
 
Ik had natuurlijk van tevoren bedacht dat het plafond wel twee keer gerold moest worden voor een mooi resultaat. Na een paar dagen inspecteerde ik mijn werk. Maar wat een teleurstelling: de gele nicotine was gewoon door m’n witte laag heen gekomen! En zelfs de tweede laag verf de volgende dag haalde niets uit… Al m’n werk voor niets.
 
Daar moest een specialist aan te pas komen, snel naar Decokay dus. Een adviseur vertelde ons dat vlekken zoals nicotine ‘doorslaan’. Hoeveel lagen je ook aanbrengt, de vlek komt er altijd doorheen. En dat kun je oplossen door de vlekken te ‘isoleren’ met een speciale verf. En zo liepen we de deur uit met een waardevol advies en een grote emmer Sigma Stainaway om deze nicotine te lijf te gaan.
 
Ze hadden bij Decokay niets teveel gezegd. Al na de eerste laag verdwenen de vlekken als sneeuw voor de zon. We konden niet anders concluderen dat in sommige gevallen goedkoop juist duurkoop is. Want het had ons een hoop tijd en geld bespaard als we ons direct hadden laten adviseren bij Decokay. Een goede leer voor de volgende keer!

Deze blog is gepost door, Heleen van der Willigen

Tekstschrijver en Scandinavisch wonen-stylist
  www.instagram.com/eigenwillig.nl
 • Pin It

VERF INFORMATIE, ADVIES & TIPS

VERF BLOGS

 • 17 April 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Buiten schilderen? Gebruik het juiste product!
  Was ik vier jaar geleden maar niet zo eigenwijs… dan hoefde ik nu niet wéér de kozijnen en deuren buiten te schilderen. Dat gaat me niet nog een keer gebeuren. Ik gebruik nu de allerbeste verf voor deze klus!
  NAAR DE BLOG +
 • 25 March 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Buitenschilderwerk: vergeet de dakkapel niet!
  Een dakkapel heeft veel te verduren met de Hollandse weersinvloeden. Het kan zo dertig graden zijn, maar het kan ook zo weer een week regenen. Juist die wisselvalligheid maakt dat je dakkapel goed onderhouden moet zijn en beschermd is tegen dit weer. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden als je aan de slag gaat?
  NAAR DE BLOG +
 • 15 March 2019 door Willeke van Uden, in Product
  Hoe matter, hoe intiemer
  Herken je dat ook? Zodra de dagen lengen, en we uit ons winterse cocon met dichte gordijnen en brandende kaarsjes komen, begint het bij mij te kriebelen. Tijd voor de jaarlijkse ‘klusinspectie’. Welke klus pak ik deze lente als eerste aan?
  NAAR DE BLOG +

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raamdecoratie of zonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Decokay heeft een ruim
assortiment van
vooruitstrevende VERF leveranciers.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP