HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Hoogpolig tussen je tenen…

gepost door / woensdag, 14 november 2018
Hoogpolig tussen je tenen…

Stel je bent hoognodig toe aan een nieuwe vloer. Wat zijn dan de afwegingen die je maakt? Vaak kies je toch voor hout, laminaat, pvc of vinyl, gewoonweg omdat het gemakkelijk in onderhoud is. Maar wist je dat het tapijt van tegenwoordig net zo onderhoudsvriendelijk is? En dat er tapijtsoorten zijn die je zelfs met agressieve schoonmaakmiddelen (zoals bleek) kunt reinigen? En het is ook nog eens goed voor de portemonnee omdat het warmte isolerend is… dat merk je direct in je energieverbruik.
 
Op koude dagen geeft tapijt een warm en behaaglijk gevoel. Zonder koude voeten de winter door is natuurlijk heel comfortabel, en klinkt mij als muziek in de oren. En omdat tapijt in veel verschillende kleuren, structuren en dessins te krijgen is, vind je zeker iets dat bij je interieur past.
 
Maar er zijn nog meer voordelen. Tapijt is niet alleen zacht en warm, maar ook geluiddempend. Het vermindert het geluidoverlast in huis omdat het niet het geluid weerkaatst, maar absorbeert. Hoe dikker het tapijt, des te groter het effect! En bovendien zorgt het voor een beter binnenklimaat omdat het stof vasthoudt.
 
Welk soort tapijt bij jou thuis past, is afhankelijk van je interieur. Voor een warme en natuurlijke look kun je kiezen voor wol. Terwijl je met sisal of kokos juist een stoere sfeer onderstreept. Wil je een chiquere uitstraling? Denk dan aan velours of frisé. Wist je trouwens dat er zelfs tapijt bestaat met een betonlook? En dezelfde fabrikant, Interfloor, heeft nu ook een subtiel, tweekleurig semi-hoogpolig tapijt met een vrolijke twist: Duette. Hierdoor ontstaat een beetje ‘warrige’ uitstraling. Niet alleen leuk om te zien, maar ook heel praktisch in onderhoud.
 
Trendy kleuren als saffier, terra en denim maken deel uit van het kleurenpalet van dit tapijt. Waarbij de terra bijvoorbeeld heel mooi te combineren is met materialen als marmer, licht hout, of juist ruige (stenen) oppervlaktes. En laat ik de koelere kleur ‘greige’ niet vergeten; deze houdt het midden tussen beige en grijs. De Duette-collectie is daarom met heel veel interieurstijlen te combineren, of je het nu wilt leggen in de woonkamer, op de trap of in de slaapkamer. Vind je het toch een beetje veel, tapijt in het hele huis? Dan kun je hier altijd nog een mooi vloerkleed op maat van laten maken…

Deze blog is gepost door, Heleen van der Willigen

Tekstschrijver en Scandinavisch wonen-stylist
  www.instagram.com/eigenwillig.nl
 • Pin It

VLOERBEDEKKING INFORMATIE, ADVIES & TIPS

VLOERBEDEKKING BLOGS

 • 12 April 2019 door Willeke van Uden, in Product
  Vinyl op de vloer, waarom eigenlijk niet?
  Twijfel je tussen Hongaarse Punt of horizontale planken, hout of steen op de vloer? Of kies je voor hout in verschillende motieven? Interfloor heeft de stoute schoenen aangetrokken en heeft deze verschillende materialen en motieven in haar nieuwe collectie verenigd.
  NAAR DE BLOG +
 • 19 February 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Tapijt is comfortabel, zacht en luxe
  In de vorige eeuw (wat klinkt dat lang geleden) hadden de meeste huizen gewoon tapijt op de vloeren liggen. Langzaamaan werd tapijt steeds vaker vervangen door laminaat, parket, hout en tegenwoordig ook pvc. Toch wint tapijt weer terrein, omdat de eigenschappen van modern tapijt te vergelijken zijn met ander vloerbedekkingen.
  NAAR DE BLOG +
 • 8 February 2019 door Willeke van Uden, in Product
  Modern laminaat is een geduchte concurrent
  Laminaat maakt zich los van het oude imago en komt terug als geduchte concurrent voor andere vloersoorten! Waar laminaat voorheen gezien werd als tijdelijke oplossing of voor de ruimtes die minder intensief gebruikt worden, heeft de nieuwste generatie laminaatvloeren de eigenschappen die je van een topvloer mag verwachten.
  NAAR DE BLOG +

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raamdecoratie of zonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Decokay heeft een ruim
assortiment van
vooruitstrevende VLOERBEDEKKING leveranciers.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP