STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Visgraat of Hongaarse punt?

geschreven door

Tot mijn verbazing hoorde ik laatst een gesprek over een vloersoort die ik nog niet kende. Weet jij wat een Hongaarse puntvloer is? In mijn blog leg ik de verschillen en overeenkomsten uit tussen deze en, de meer bekende, visgraat vloer.

Visgraat of Hongaarse punt?

Soms gebeurt het dat je ineens verrast wordt door iets dat je niet kende. Zo hoorde ik laatst iemand praten over een Hongaarse punt. In eerste instantie dacht ik dat het om een lekker stuk taart ging, maar toen ik langer luisterde, bleek die persoon het te hebben over een vloer.

Een Hongaarse puntvloer lijkt op het eerste gezicht erg op een visgraat vloer. De oorsprong van deze ‘chique’ vloer ligt in Italië. Grote landhuizen, paleizen en kastelen werden voorzien van houten vloeren met visgraatmotief. De roots van de Hongaarse punt liggen, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, ook in Italië. De vloeren lijken zo op elkaar om dat ze beide in een V-vorm liggen. Er is wel een groot verschil: het legmotief. Bij een vloer gelegd in visgraat liggen de linker en de rechter planken onder een hoek van 90 graden en sluit de ene korte kant aan op de lange kant van de andere plank. Bij de Hongaarse puntvloer worden de planken onder een hoek van 45 of 60 graden gelegd en sluiten de bovenzijden aan elkaar aan. Precies zoals ook sergeantstrepen op een uniform.

Welke is mooier?
Ik kan niet zeggen dat ik de ene vloer mooier vind dan de ander. De Hongaarse puntvloer straalt misschien wat meer rust uit dan de visgraat vloer en heeft een wat fijnere uitstraling door de kleinere plankjes. Beide vloeren hebben een chique, maar tijdloze, en sfeervolle uitstraling. Ben je op zoek naar een vloer in V-vorm? Ga dan eens naar Decokay, daar kun je van beide vloeren voorbeelden zien. Je merkt dan vanzelf welke vloer jouw voorkeur heeft. 

 • Pin It
Decokay Design Verf COREtec Toppoint Luxaflex Decokay Design Gordijnen JAB Eijffinger Decokay Design vloeren Sigma A House of Happiness BN Wallcoverings Desso Interfloor Decokay Design Raamdecoratie Pure & Original dib Sikkens AS-Creation Wijzonol Holland Haag

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Vloeren om verliefd op te worden
  Vloeren hebben het zwaar te verduren. We leggen er een kleed op, zetten er een tafel op, maken er met onze stoelen heel wat deukjes in. Die o zo belangrijke vloer vraagt als het goed is weinig aandacht en gaat jaren mee. Mee in jouw leven en alles wat daarbij hoort. Voor welke vloer ga jij?
 • De ideale keukenvloer
  Wat is een ideale keukenvloer? Eentje die tegen een spatje en een stootje kan natuurlijk! Want iedereen laat wel eens een pan uit z’n handen glippen of knoeit met vette sauzen, koffie of rode wijn. Maar hoe zorg je ervoor dat het wel sfeervol blijft? 
 • Een vloer die de dennennaalden overleeft
  Het hoort er een beetje bij tijdens de kerstdagen; dennennaalden op de vloer en zachte winterkleden. Maar ook met z’n allen in de keuken aan de slag en daarna uitgebreid tafelen. Het is fijn als je vloer dan tegen een stootje kan.

DECOKAY BLOGS

 • Vroeger was niet alles beter…
  Laminaat… Dat was voor mij zo’n beetje vloeken in de kerk. Als je voor hout gaat, moet het ook echt op hout lijken, en dat geldt ook voor steen. Een bezoekje aan de vakhandel heeft me echter even met de neus op de feiten gedrukt.
 • Winterwarm en zomerkoel - pvc vinyl is versatiel
  Het hart wil, wat het hart wil. Dat is zo’n beetje mijn sterkste selectiecriterium. Plichtsgetrouw voeg ik daar nog wel wat consumentenbond uitslagen aan toe… Maar het plaatje wint. De nieuwe keukenvloer moest dus nét echt, natuurlijk steen lijken. Net als op dat Pinterest plaatje…
 • Lekker ‘voelen’ dat moet gewoon met tapijt!
  Denk je dat tapijt uit de tijd is en niets voor jou? Think again… Op de VTWonen design beurs kwamen we de nieuwe tapijtcollectie van VT Wonen tegen en werden op slag verliefd. Voor elke smaak wat wils en een ultiem gevoel van luxe.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP