HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Visgraat of Hongaarse punt?

gepost door / woensdag, 5 september 2018
Visgraat of Hongaarse punt?

Soms gebeurt het dat je ineens verrast wordt door iets dat je niet kende. Zo hoorde ik laatst iemand praten over een Hongaarse punt. In eerste instantie dacht ik dat het om een lekker stuk taart ging, maar toen ik langer luisterde, bleek die persoon het te hebben over een vloer.

Een Hongaarse puntvloer lijkt op het eerste gezicht erg op een visgraat vloer. De oorsprong van deze ‘chique’ vloer ligt in Italië. Grote landhuizen, paleizen en kastelen werden voorzien van houten vloeren met visgraatmotief. De roots van de Hongaarse punt liggen, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, ook in Italië. De vloeren lijken zo op elkaar om dat ze beide in een V-vorm liggen. Er is wel een groot verschil: het legmotief. Bij een vloer gelegd in visgraat liggen de linker en de rechter planken onder een hoek van 90 graden en sluit de ene korte kant aan op de lange kant van de andere plank. Bij de Hongaarse puntvloer worden de planken onder een hoek van 45 of 60 graden gelegd en sluiten de bovenzijden aan elkaar aan. Precies zoals ook sergeantstrepen op een uniform.

Welke is mooier?
Ik kan niet zeggen dat ik de ene vloer mooier vind dan de ander. De Hongaarse puntvloer straalt misschien wat meer rust uit dan de visgraat vloer en heeft een wat fijnere uitstraling door de kleinere plankjes. Beide vloeren hebben een chique, maar tijdloze, en sfeervolle uitstraling. Ben je op zoek naar een vloer in V-vorm? Ga dan eens naar Decokay, daar kun je van beide vloeren voorbeelden zien. Je merkt dan vanzelf welke vloer jouw voorkeur heeft. 

Deze blog is gepost door, Willeke van Uden

Blogger en tekstschrijver
 • Pin It

VLOERBEDEKKING INFORMATIE, ADVIES & TIPS

VLOERBEDEKKING BLOGS

 • 11 December 2018 door Heleen van der Willigen, in Product
  Mooi èn gemakkelijk: een betonlook vloer van pvc
  We lopen al twee jaar op onze ondervloer in de keuken en nu is het de hoogste tijd om een mooie vloer te leggen. Maar waar moeten we beginnen. Ik weet wel wat ik mooi vind en wat ik ongeveer wil, maar is dat ook praktisch?
  NAAR DE BLOG +
 • 14 November 2018 door Heleen van der Willigen, in Product
  Hoogpolig tussen je tenen…
  Koude voeten, ik ontkom er niet aan in deze koude maanden. Toch kan tapijt een oplossing zijn, omdat het warmte isolerend is. En dat betekent niet alleen warme voetjes, maar ook een lagere energierekening. Maar er zijn nog meer voordelen…
  NAAR DE BLOG +
 • 12 November 2018 door Willeke van Uden, in Product
  Wintervibes? Creëer je eigen warme wooneiland...
  Nu de kou het land weer in komt, zijn warmte en geborgenheid (naast sfeer en eenheid) belangrijke elementen in je huis. En die komen samen in een behaaglijk en stijlvol vloerkleed. Een vloerkleed of karpet maakt jouw interieur af. Welk kleed past in jouw interieur? Bij Decokay vind je vast het kleed van jouw keuze!
  NAAR DE BLOG +

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raamdecoratie of zonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP