HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Visgraat of Hongaarse punt?

gepost door / woensdag, 5 september 2018
Visgraat of Hongaarse punt?

Soms gebeurt het dat je ineens verrast wordt door iets dat je niet kende. Zo hoorde ik laatst iemand praten over een Hongaarse punt. In eerste instantie dacht ik dat het om een lekker stuk taart ging, maar toen ik langer luisterde, bleek die persoon het te hebben over een vloer.

Een Hongaarse puntvloer lijkt op het eerste gezicht erg op een visgraat vloer. De oorsprong van deze ‘chique’ vloer ligt in Italië. Grote landhuizen, paleizen en kastelen werden voorzien van houten vloeren met visgraatmotief. De roots van de Hongaarse punt liggen, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, ook in Italië. De vloeren lijken zo op elkaar om dat ze beide in een V-vorm liggen. Er is wel een groot verschil: het legmotief. Bij een vloer gelegd in visgraat liggen de linker en de rechter planken onder een hoek van 90 graden en sluit de ene korte kant aan op de lange kant van de andere plank. Bij de Hongaarse puntvloer worden de planken onder een hoek van 45 of 60 graden gelegd en sluiten de bovenzijden aan elkaar aan. Precies zoals ook sergeantstrepen op een uniform.

Welke is mooier?
Ik kan niet zeggen dat ik de ene vloer mooier vind dan de ander. De Hongaarse puntvloer straalt misschien wat meer rust uit dan de visgraat vloer en heeft een wat fijnere uitstraling door de kleinere plankjes. Beide vloeren hebben een chique, maar tijdloze, en sfeervolle uitstraling. Ben je op zoek naar een vloer in V-vorm? Ga dan eens naar Decokay, daar kun je van beide vloeren voorbeelden zien. Je merkt dan vanzelf welke vloer jouw voorkeur heeft. 

Deze blog is gepost door, Willeke van Uden

Blogger en tekstschrijver

OK, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze..

Gratis meetservice

Gaat u over tot de aanschaf van gordijnen of zonwering! Dan komt onze vakkundige meetservice gratis bij u thuis om de juiste maten op te nemen.

Montageservice

Tegen een geringe vergoeding kunt u gebruikmaken van onze montageservice. Vraag naar de mogelijkheden bij uw Decokay in de buurt.

CBW erkening

En dat heeft voor u tal van voordelen en, niet minder belangrijk, het biedt u meer zekerheid. Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren Algemene voorwaarden die de consument extra goed beschermen.

Vakkundige medewerkers

Wij hechten er waarde aan dat u zo goed mogelijk wordt geholpen. Onze gediplomeerde interieur specialisten zijn daarom altijd vakmensen die precies weten waar ze het over hebben.

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

Laat het ons gerust weten, in de winkel, als u een blog heeft gelezen.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP